banner564

Sayıları azaldı

Kuzey'de 293 Maronit ve 60 Rum yaşıyor

Sayıları azaldı
banner598

   Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan ve “mahsurlar” olarak nitelendirilen Kıbrıslı Rumların ve Maronitlerin sayısının azalmakta olduğu belirtildi.

   Haravgi gazetesi “Kormakiti (Koruçam)ve Dipkarpaz’daki Mahsurlar Ümitleri Canlı Tutuyor” başlıklı haberinde, Dipkarpaz’da yaşayan Kıbrıslı Rumların, Koruçam’da kalan Maronitlerin sayısının sabit kaldığını yazdı.
   Gazete Rum Başkanlığı İnsani Konular Komiseri Anna Aristotelus’un açıklamalarına dayanarak Kuzey’de yeniden yerleşen Maronit sayısının 293, Karpaz’da ise Kıbrıslı Rum sayısının 60 olduğunu yazdı.
   Habere göre Aristotelus bu kişiler arasında 110 da çocuğun ayrıca 16 da bebeğin bulunduğunu söyledi.
   Rum Meclisi’ndeki Maronitlerin Temsilcisi Yiannakis Musas ise gazeteye yaptığı açıklamada  Koruçam’da ikamet eden 45 ve Karpaşa’da kalan 5 Maronitin hiçbir zaman köylerinden ayrılmadığını belirtti.
  Musas açıklamasında ayrıca Koruçam’da yeniden yerleşen Maronit sayısının 250, Karpaşa’da ise 20 olduğunu söyledi.
   Maronitlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan birinin de, Güney Kıbrıs’ta çalışanlarn, geçiş kapılarında yaşadıkları gecikme olduğunu söyleyen Musas, bir kişinin, Metehan Sınır Kapısı'na gitmek ve buradan geçmek için çok zaman harcadığına da dikkati çekti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Tamer Karadeniz
Tamer Karadeniz - 16 saat Önce

Bu kişilerin her biri KKTC nin kültürel, sosyal ve toplumsal zenginligidir. Komşuluk ve dostane ilişkilerimiz özenle devam ettirilmesi, özellikle hem her gün hemi da bize ve onlara ait her özel gün bir bayram havasında kutlanarak, mümkün olduğunca şık bir araya gelinmelidir..

Turkish Power
Turkish Power - 2 saat Önce

Sayın Karadeniz bu konuda haklısınız ismet paşa zamanında varlık vergisi ile azınlıkların canına okuyan zihniyet de kültürel zenginlikleri yoketmiştir hatta Anadolu'daki ermeni manastırlarını uok edip uçuran zihniyet de taleban7n buda heykellerini yok eden zihniyetle aynıdır

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474