banner564

Rumlar sokakta

Troyka’nın IMF Temsilcisi Delia Vverkulesku özelleştirmeden vazgeçilemeyeceğini söyledi

Rumlar sokakta
banner598

Uluslar arası Para Fonu IMF’nin Troyka heyetinde bulunan temsilcisi DeliaVerkulesku, özelleştirmelerin Rum ekonomisi için gerekli olduklarını söyledi.
   Simerin Gazetesi’ne açıklama  yapan Verkuleskku, bugüne kadar gördükleri temelinde, ufukta bu yıl yeni önlemler alınması beklentisinin bulunmadığını, Rum kesiminin “kötü bir öğrenci” olduğunu söyleyemeyeceğini belirtti.

   Ekonomik kurtarma programının yürürlüğe konduğu geçtiğimiz Mart ayının başında nerede olduklarına bakıldığında, büyük bir ilerleme yaşandığını söyleyebileceğini dile getiren      Verkulesku, bu ekonomik yardım programının hedefinin, programın sonunda Rum kesimine piyasalara geri dönmesi konusunda yardımcı olmak olduğunu kaydetti.

 

Eylemler devam ediyor
    Alithia Gazetesi de, özelleştirme yasasının Rum Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesi beklenirken, Rum Elektrik İdaresi (AİK) ile Rum Telekomünikasyon İdaresi (CYTA) çalışanlarının ise grev ve iş durdurma eylemlerine önceki günden başladıklarını yazdı.
Başlangıcı AİK çalışanlarının yaptığını belirten gazete, AİK çalışanlarının önceki gün sabah 8–11 saatleri arasında, CYTA çalışanlarının ise dün sabah 9–12 saatleri arasında iş bıraktıkarını kaydetti.

İş bırakma eylemi sırasında, CYTA çalışanlarının Başkanlık Sarayına yürüdüklerini  ve orada Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve bakanlarına muhtıra sunduklarını aktaran gazete, kendileriyle hiçbir diyalogda bulunulmadığını savunan AİK ve CYTA çalışanlarının, önlemleri tırmandırma uyarısında bulunduklarını duyurdu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 05:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473