banner564

‘Müzakereler başlamalı’

İngiltere Başbakanı Starmer’le görüşen Hristodulidis, Kıbrıs konusunda destek istedi

‘Müzakereler başlamalı’
banner598

  New York öncesinde Londra’ya giden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, İngiltere Başbakanı Keir Starmer’le görüştü.

   Politis gazetesinde yer alan habere göre; Hristodulidis açıklamasında Starmer’le görüşmesini önemli ve uygun zamanda yapılan bir görüşme olarak nitelendirdi. Hristodulidis, Büyük Britanya’nın hem garantör güç hem de BM kararlarını kaleme alan ülke olarak önemli bir role sahip olduğunu ifade etti.
   Starmer’e hitaben yaptığı konuşmada “ülkemin 50 yıllık bölünmesini ve işgalini sona erdirmek için desteğinize güveniyorum.” ifadesini kullanan Hristodulidis, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada ise Güney Kıbrıs ile Birleşik Krallığın Kıbrıs sorununun çözüm şekline yönelik “aynı sayfada” bulunduklarını savundu.
   Hristodulidis Kıbrıs sorununun, BM Güvenlik Konseyi kararlarının belirlediği çerçevenin dışında bir çözümünün olamayacağını duymaktan memnun olduğunu da dile getirdi.
Sürecin daha ileri aşamasında İngiltere’nin buna aktif bir şekilde destek olmaya hazır olup olmadığının kendisine sorulması üzerine ise, yeni İngiliz hükümetinin aralarındaki ilişki ve iş birliğinin güçlendirilmesine dair arzusu olduğunu gördüğünü ifade eden Hristodulidis, garantör güç olarak sahip olduğu rol göz önünde alındığında, bunun müzakerelerin yeniden başlaması ve Kıbrıs sorununun çözümü perspektifleriyle alakalı olarak da geçerli olduğunu savundu.
   Hristodulidis’in İngiltere Başbakanı'na Kıbrıs’ı ziyaret etmesi davetinde bulunduğunu da yazan gazete, 1993 yılından bu yana İngiliz bir liderin Kıbrıs’ı ziyaret etmediğini ekledi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 gün Önce

Garantör ve BMGK daimi Üyesi İngiltere Başbakanı Kıbrıs’ta BMGK kararı olan Federal Çözümü Teyid Etmiştir .

Doğru Söz
Doğru Söz - 20 saat Önce

Bi işler ondan bundan destek almakla olmaz. Öyle olsa görüşmete da gerek olmazdı. Görüsme yerine taraftar aranırdı. Sorunlar samimiyet ve adaletle çözülebilir. Sadece ve tek taraflı kazanacağını sanırsan, ya ahmaksın ya da statükonun devamı isine geliyordur .

KKTC
KKTC - 23 saat Önce

Hiçbir zaman federal çözüm olmayacaktır. Federal çözüm Enosis gibi geberip yok olmuştur. IKI ayrı devlet vardır ve devam edecektir.

Doğru Söz
Doğru Söz @KKTC - 20 saat Önce

Haramilerin isteği ile olsaydı ... Rum mallarına çökenlerden misin? Yoksa siyasi hırsızlardan mı? Gayilen ne?

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 19 saat Önce

Sarayönünde Bir Birimizi kandırmayalım ! Tüm Geçmiştekiler olduğu gibi KKTC ismi de Tarihe Karışacaktır ve Yaşasın KIBRIS TÜRK FEDERE DEVLETİ denilecektir

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473