banner564

Kuzeyin ihtiyacından daha fazla

Güney Kıbrıs’ta doğal gaz faaliyetlerinin yanı sıra güneş enerjisine yönelen Fransız Total şirketi, günde 438 megawat elektrik üretecek

Kuzeyin ihtiyacından daha fazla
banner598

    Yılın 365 gününde güneş gören Kıbrıs adasının güneyinde akaryakıtla elektrik üretimi bir süre sonra tarihe kavuşacak. Bugüne kadar 8 özel şirkete güneş parkı için izin veren Rum Yönetimi, şimdi Fransız Total şirketiyle önemli bir işbirliği gerçekleştiriyor.

   Fransız “TotalEnergies” şirketi,  Limasol’a kurulacak güneş parkıyla günde 438 megawat elektrik üretecek. Bu üretim, kuzey Kıbrıs’ın ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor.
Rum Enerji Bakanı Yorgo Papanastasiou, güneş enerjisine yönelik projelerden övgüyle söz ederken, 
TotalEnergies şirketinin Kıbrıs’taki müdürü Pedro Ribeiro, gerekli yatırımların kısa sürede başlayacağını söyledi.
   Fileleftheros gazetesi, “TotalEnergies” şirketinin “Universal Life” şirketiyle konsorsiyum oluşturarak, Limasol’daki Vasa, Asgata ve Sanida köyleri arasındaki bölgeye geniş kapsamlı güneş parkı inşa etmek için kolları sıvadığını yazdı.
   Gazete, “Universal Green Energies” tarafından Çevre Dairesi’ne Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu için başvuru yapıldığını ve 6 Ekim’e kadar bu sürecin sonlandırılması gerektiğini kaydetti.
   Haberde, güneş parkının yıllık kapasitesinin 160 bin megavat (Günlük 438 megawat) olduğu ve yaklaşık 33 bin hanenin yıllık elektrik tüketimini karşılayabilecek güçte olduğu belirtildi.
Fransız Total şirketi, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki 7 parselde, İtalyan ENI şirketiyle ortak faaliyetlerini de sürdürüyor. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 1 hafta Önce

Rumlar yapar , yaptırır. RTE, onun adına Cevdet ve Ünal da durmadan yapacayık der... Aya da çıkacaklardı.... Mars'a da çıkarlar... Dilin kemiği yok (Cehalet varsa tabii).

Doğru Söz
Doğru Söz - 1 hafta Önce

TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, "1000 liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor." açıklamasını yaptı. Türkiye'de halkın ödedigi enerji fiyatının gerçekle değil sefaletle alâkalı olduğunu gör ey KaKaTC halkı. Yani orada elektrik ucuzdur, öyle ise kazığı oraya bağla felsefesi yanlış. O felsefenin tek anacı KaKaTC halkını elektrikle entübe etmektir. Aptal olma, kanma.

Girneli
Girneli - 1 hafta Önce

Gelişmiş ülkeler solar paneller için destek verirken bizimkiler köstek olur. Bir solar iznini 1 senede alamazsınız, alınca da cücük kadar KW verirler. Dünyanın en pahalı en kirli elektriğini tüketiyoruz.
Verin teşvik, insanlar, şirketler solar tarlaları kursunlar. Güneşin olduğu saatlerde yakıt tüketmeyin, ievreyi koruyun, sağlığı koruyun!!! Ama yok öyle olursa nasıl mammalar yenecek di mi???

Luricina
Luricina - 1 hafta Önce

70 Km ötede nükleer santral çalışacak. Ne güneşi ne gazı. Bir kabloda bu yanı. Tek sorun santralde biri hata yaptımı Ada 500 sene boş kalır :)

Doğru Söz
Doğru Söz @Luricina - 7 gün Önce

O nükleer santral tam kapasite çalışırsa ve Türkiye ile Rusya ilişkileri bozulmazsa ve bir terör saldırısı veya dıs güçler parmaklamazsa Türkiyenin ihtiyacınin 5% ni karşılaycak.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474