banner564

Kentin iadesi isteniyor

AKPA Raportörü Fassino’nın, Maraş’la ilgili raporunun onaylanması Rumları memnun etti

Kentin iadesi isteniyor
banner598

   Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (AKPA) Genel Kurulu’nda raportör İtalyan Milletvekili Piero Fassino tarafından hazırlanan “Maraş’ın Yasal Sahiplerine İadesi Çağrısı” başlıklı raporun onaylanması, Rum kesiminde memnuniyetle karşılandı.

  Alithia gazetesi; Dışişleri Bakanlığı ve Meclis Başkanı Annita Dimitriu’nun konuya ilişkin yaptığı açıklamalara ayrıntılı şekilde yer verdi.
  Habere göre Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Maraş’ın yasal sakinlerine hemen iade edilmesi çağrısında bulunulan raporun kabulünden memnuniyet duyulduğu” belirtilerek “raporun Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik önemli mesajlar içerdiği” iddia edildi.
   Açıklamada; “raporda, Türkiye’nin, bir kısmını açması da dahil Kapalı Maraş’taki faaliyetlerinin, Kıbrıs sorununun çözümüne zarar veren ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının ciddi ihlali anlamına geldiğinin” vurgulandığı belirtilerek “Türkiye ve Kıbrıs Türk liderliğine, iki devletli çözümden vazgeçmeleri çağrısında bulunulduğu” belirtildi.
  Gazete, bir diğer açıklamanın ise Rum Meclisi ve DİSİ Başkanı Annita Dimitriu’dan geldiğini, Dimitriu’nun açıklamasında; “raporda ilk kez işgal ve istila kelimelerinin geçtiğine ve bu kelimelerin Kıbrıs sorunuyla ve Maraş’ın yasal sahiplerine iadesiyle ilişkilendirildiğine” dikkat çektiğini yazdı.
   Dimitriu, raporda, “Türkiye’nin kapalı Maraş’taki eylemlerinin yasa dışı olduğuna net bir şekilde değinildiğini” de öne sürerken, AKPA’daki Rum heyet ve özellikle Yorgos Lukaidis’in faaliyetleri sebebiyle teşekkürlerini ifade etti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 23 saat Önce

Hemen pasam biz de aynisini dusunuyorduk gelin bekliyoruz

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 20 saat Önce

Hani Maraş’ı BMGK Maraş’ın BMye ve Rumlar’a Devri kararını Hiçe sayıp Maraş’ı Turizme açıp SİNGAPUR yapacaktık ?
İçimizde Yok mu bir Babayiğit BMGK kararını Hiçe sayıp Maraş’ı açıp SİNGAPUR yapsın ??

Turkish Power
Turkish Power - 3 saat Önce

Mr Hasan maras yerine havayi alirlar ha sen kulak arkani verirsin o senin problemin ab ye TC tam uye olmadan kimse birsey alamaz bre durzuler ukraynayi gurcustani ermenistani abye almaya kalkiyorsun tam uye yapip rusyaya azarbaycana turkiyeye bunlar tam uyemiz diye set mi cekeceksin savas mi acacaksin hodri meydan

Turkish Power
Turkish Power - 3 saat Önce

Ha israil abd rusya cin butun bm kararlarini uyguluyor ab demokrasi ve adaletten yikiliyor

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473