banner564

Hizmet alımı ‘tuzlu’ geldi

Güney Kıbrıs’taki kamu kuruluşlarına personel almak yerine hizmet alımı için çok para harcadığı bildirildi. Fileleftheros Gazetesi, kamuda personel alımı dondurulduğu için 2013 yılında Rum Yönetiminin, Orman Dairesi hava araçları operatör ve mühendis hizmeti alımına 132 bin Euro ödediğini, bu meblağın 2014 yılında 166 bin Euro’ya çıkmasının beklendiğini duyurdu. Hizmet alımının, personel alımından daha masraflı olduğunu kabul eden Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis, boş kadroların doldurulması için Rum Maliye Bakanlığına vermek üzere rapor hazırlandığını belirtti.

Hizmet alımı ‘tuzlu’ geldi
banner598

Göçmen kredileri azaldı


   Rum göçmenlerin konut, eğitim gibi krediler almak üzere Zararın Eşit Bölüşülmesi Merkezi Kurumu’na yaptıkları başvurularda dikkate değer düşüş kaydedildiği haber verildi.
   Politis Gazetesi, Zararın Eşit Bölüşülmesi Merkezi Kurumu Başkanı Akis Puros’un önceki gün, kurumun 2014 yılı bütçesini kamuoyuyla paylaştığını yazdı.
   Puros’un açıkladığı verilere göre, bu yıl kuruma yapılan konut kredisi başvurularının yüzde 75, eğitim kredisi başvurularının yüzde 35 ve meslek kredisi başvurularının yüzde 78 düştü.

Yapılan başvurularda ortalama düşüş yüzde 48 oldu.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 05:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474