banner564

Hazırlık yapılıyor

Cenevre sonrasında liderler arasındaki ilk görüşme Stewart’ın huzurunda gerçekleşecek

Hazırlık yapılıyor
banner598

    Cenevre’de gerçekleştirilen gayriresmi toplantı sonrasında Kıbrıs’taki liderlerin, 2 Nisan’da yapılacağı iddia edilen ilk görüşmesine ilişkin haberler  Rum basınında yer aldı.

   Fileleftheros gazetesi “Cenevre Sonrasında İlk Test-2 Nisan’daki İki Liderin Görüşmesin Tatar’ın Niyetlerini Ortaya Koyacak” başlıklı haberinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis arasında, gelecek hafta Çarşamba günü, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki BM Barış Gücü Misyon Şefi Colin Stewart’ın huzurunda gerçekleştirecekleri görüşmenin, Cenevre sonrasındaki, niyetlere ilişkin ilk özlü testi teşkil edeceğini yazdı.
   Liderler görüşmesinde, Kıbrıs Türk lider Ersin Tatar’ın Cenevre’de üzerinde anlaşılan noktalara “sadık kalıp kalmadığının ya da Cenevre konferansı öncesinde kaldığı noktada devam etmek isteyip istemediğinin ortaya çıkacağını” ileri süren gazete, liderler arasındaki görüşmenin ayrıca tüm müdahil tarafların niyetleri açısından da önemli olduğunu belirtti.
   Görüşmenin bir diğer önemli noktasının Tatar’ın (görüşmeye) hangi gündemle gideceği olduğunu belirten gazete, bir diğer önemli unsurun ise-Tatar’ın ne isteyeceğinden bağımsız olarak- Cenevre’de belirlenen gündemde kalıp kalmayacağı şeklide olduğunu yazdı.

Sözcü Vekilinden açıklama

   Habere göre, Rum Hükümet Sözcü Vekili Yiannis Antoniu, Tatar ve Hristodulidis arasındaki ilk baş başa görüşmede, Cenevre’deki gayriresmi toplantının sonuçlarının, sınır kapılarının ve diğer Güven Yaratıcı Önlemlerin yanı sıra Temmuz zirvesi ışığında öze dair nasıl ilerlenme sağlanacağını konusunun ele alınacağını ifade etti.
    Antoniu, Kıbrıs Rum tarafının çabasının, zamanı yaratıcı bir şekilde kullanmak olduğunu da belirtti.
Maria Angela Holguin’in Kıbrıs sorununa geri dönüşüne dair bir soru üzerine Antoniu, Birleşmiş Milletlerin resmi açıklamasını beklediklerini söylerken “Bunu yakın zaman içerisinde bekliyoruz” ifadesini kullandı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 gün Önce

3 D gerçekleşmeden Masaya Oturmam ! Egemen Eşit KKTC tanınmadan Resmî Görüşmelere Katılmam ! Çözüm için Zemin Yoktur deyip Dünyaya meydan okuyan Şahin KKTC yöneticilerimiz ile Kıbrıs’ta Çözüm olması mümkün değildir !

Turkish Power
Turkish Power - 3 gün Önce

Olmazsa olmaz çok mu önemli alan razı veren razı bir mecburiyet mi var ananın örekesine zenci malafatı mı yetiştirecek Muhipyan yürü Allah’ın buyruğu mu çözüm

Çelen
Çelen @Turkish Power - 3 gün Önce

Siktirolup gideceksiniz bu adadan pislikler...Nereye gitseniz orayı boka bularsınız...Dünyada istenmeyen,nefret bir unsur Allah tüketsin sizi,bir tükenemediniz gitti...

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473