banner564

Yatlar göz kamaştırdı

İstanbul’da, Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı açıldı

Yatlar göz kamaştırdı
banner598

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde düzenlenen "CNR Avrasya Boat Show- 7. Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı" açıldı.

Fuarın açılış töreninde konuşan CNR Holding Fuarcılık Grubu Başkanı Cem Şenel, CNR Avrasya Boat Show'da 1000'e yakın markanın yer aldığını belirterek, 85 bin metrekare alanda yer alan bu organizasyonun 400'e yakın firmanın katıldığını kaydetti.

Şenel, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İngiltere gibi ülkelerden önemli alıcıların fuara geldiğini ifade ederek, "Özellikle Ortadoğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinden yoğun ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

Fuarda 250 milyon avroluk ürün yelpazesinin sergilendiğini anlatan Şenel, fuarın sektöre ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

 

Bir deniz uygarlığı kurulamadı

Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) Başkanı Alparslan Sirkecioğlu da maalesef geçmişte büyük bir imparatorluk kuranların bir deniz uygarlığı kuramadığını kaydetti.

Sirkecioğlu, "Kendi ülkemizde teknelerimize Amerikan Bayrağı takarak dolaşıyoruz. Ama bunu hiçbirimiz de isteyerek yapmıyoruz. Kanunlar böyle imkan sunduğu için en doğal hakkımızı kullanıyoruz. Türk denizcisinin önünde iki seçenek var. Biri teknesine Amerikan Bayrağı çekmek ve hiçbir vergi ödememek, diğeri teknesine Türk Bayrağı çekmek ve bunun için yüzde 8 ÖTV yüzde 18 KDV ve toplamda yüzde 27,4 vergi ödemek. Yani bir nevi Türk Bayrağı çekme cezası ödemektedir" diye konuştu.

İstanbul'un 15 milyon nüfusunun bulunduğunu ve 350 kilometreden fazla deniz sahili olan ender şehirlerden olduğunu belirten Sirkecioğlu, "Ama gel gelelim aktif 4 marinamız var. İSPARK tarafından Boğaz'da faaliyette olan 2 bağlama alanı var. Ama halka açık kişilerin teknelerini günübirlik denize indirip kullanabilecekleri bir tane deniz rampamız yok" dedi. 

Konuşmaların ardından CNR Avrasya Boat Show'un açılışı kurdela kesimiyle gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 01:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473