banner564

Yönetimde kadınların sayısı az

UKÜ öğretim görevlisi Şerife Özbiler, İstanbul’daki konferansta yüksek eğitim kurumlarında toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine yaptığı çalışmayı sundu

Yönetimde kadınların sayısı az
banner598
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Görevlisi Şerife Özbiler, katıldığı uluslararası konferansta yüksek eğitim kurumlarında toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine yaptığı çalışmayı sundu. 
Öğretim Görevlisi Şerife Özbiler 1-3 Eylül tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslararası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Konferansı’nda UKÜ’yü temsil etti. Özbiler söz konusu konferansa “Yüksek Eğitim Ortamlarında Eşitlik Hakkında Genel Bir Bakış” başlıklı araştırma çalışması ile katıldı.    
Şerife Özbiler yaptığı araştırmada yüksek eğitim ortamlarında yönetim kademesindeki kadın sayısının düşük oluşuna dikkat çekerek bu alanda eşitliğin sağlanabilmesi için çeşitli öneriler sundu. Özbiler, araştırmasında hem Kuzey Kıbrıs hem de Türkiye’deki üniversitelerde eğitim açısından kadın öğrenci oranlarının ve de kadın akademisyen sayısının artmasına rağmen kadınların yönetim kademesindeki oranının düşük olduğuna vurgu yaptı. 
Eğitim politikasının geliştirilmesinin en önemli ayaklarından birinin eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması olduğunu belirten Şerife Özbiler, bununla ilgili önemli adımlar atılsa da halen bu eşitliğin sağlanamadığını belirtti. Özbiler, eğitimin zorunlu olmayan diğer düzeylerinde de eğitimde toplumsal cinsiyetçiliğin tüm boyutlarının ele alınabilmesi ve değerlendirilmesi amacıyla böyle bir araştırmanın ortaya çıktığını kaydetti. 

Özbiler, önerilerini de sundu
Öğretim Görevlisi Şerife Özbiler çalışmasında yüksek öğretim ortamlarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için de şu önerilerde bulundu: “Kadın erkek cinsiyet eşitliğine vurgu yapan aile eğitim programları geliştirilmeli. Yüksek öğretim kurumlarında görev yapan kadınlar idari görevlerde de görünür hale getirilmeli. Eğitimciler, eğitim programları ve materyaller toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı hale getirilmeli. Üniversitelerin tıp fakültelerinde, hukuk fakültelerinde ve eğitim fakültelerinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin müfredata girmesi sağlanmalıdır.” Şerife Özbiler ancak bu koşullar sağlandığı sürece yüksek öğretim kurumlarında toplumsal cinsiyet eşitliğine  ve genel olarak eşitliğe yönelik önemli adımlar atılabileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474