Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ), Türkiye’nin Final Eğitim Kurumları ile KKTC’nin DMG grubunun ortak girişimi olarak hayat buldu.
Türkiye’de Eğitim alanında bir marka olan Final Eğitim Kurumları 36 yıldan beri anaokulu, ilk ve orta öğretimde hizmet sunuyor. Final Eğitim Kurumları halen 400 okulda 200 bin eğitim veriyor. Bu tecrübe şimdi Uluslararası Final Üniversitesi ismi ile KKTC’ye taşınıyor.
Üniversitenin rektörlüğüne de Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak getirildi.
Uluslararası Final Üniversitesi’nin basın toplantısı dün Acapulco Otel’de gerçekleştirildi. Basın toplantısına UFÜ Yönetim Kurulu Başkanı Dimağ Çağıner, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Vekili İbrahim Taşel, Genel Sekreter Bülent Taşer, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cem Birol, Yönetim Kurulu üyesi Halil Başaran ve Rektör Abdullah Öztoprak katıldı.
Çağıner: Üniversite binası tamamlandı
Basın toplantısında ilk sözü alan Yönetim Kurulu Başkanı Dimağ Çağıner, UFÜ’nün 9 Haziran 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 5 Nisan 2016 tarihinde de YÖDAK’ın izniyle KKTC’nin üniversiteleri arasına katıldığını söyledi. İlk iş olarak üniversite binasını tamamlama aşamasına geldiklerini söyleyen Çağıner, “Öğrencilerin hem öğrenim görecekleri hem de sosyal etkinlikler yapabilecekleri butik ama işlevsel bir mekân oluşturuyoruz” dedi.
Çağıner, UFÜ ile üniversiteler sektöründe bir fark yaratmak için yola çıktıklarını kaydetti.
Taşel: Dünyada ses getirecek bir üniversite…
Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Taşel de Final eğitim kurumları olarak 36 yıllık bir geçmişleri olduğunu ifade ederek, bunu Kıbrıs’ta yaptıkları üniversite girişimi ile taçlandırmak istediklerini söyledi. Kıbrıs’ta uzun yıllardır dershane sektöründe yatırımları bulunduğunu anlatan Taşel, neden Kıbrıs’ta bir üniversite kurduklarını anlattı.
“Kıbrıs güvenli, öğrenciler için güzel ve ekonomik olarak da onları çok yıpratmayacak bir yer” diyen Taşel, “Buraya Türkiye’den çok öğrenci yönlendirdim. Kıbrıs bir eğitim adasıdır. Burada dünya ile yarışabilecek bir ortam var. Dünya çapında adından söz ettirebilecek bir üniversite hedefi ile yola çıkıyoruz. Çağdaş, laik ve Atatürkçü düşünceyi benimseyen insanların oluşturduğu Final Kıbrıs’a renk katacak” diye konuştu
Öztoprak: Öğrenci odaklı eğitim
Rektör Prof. Dr. Abdullah Öztoprak da 30 yıllık Doğu Akdeniz Üniversitesi geçmişini anımsatarak, artık tüm tecrübe ve bilgi birikimi ile UFÜ’ye katkı sağlayacağını belirtti. 3 fakülte ve 9 bölüm ile eğitime başlayacaklarını söyleyen Öztoprak, “Bu yıl 7 bölüm açtık, 200 civarında öğrenci ile başlıyoruz” dedi.
Öğrenci odaklı bir eğitim hedeflediklerini kaydeden Öztoprak, “Burada kaliteli bir eğitim hepimizin ortak noktasıdır. O nedenle görüşüp hemen anlaştık” şeklinde konuştu.
Hangi alanda eğitim verilecek?
11 program YÖDAK tarafından onaylandı. Ancak 2016-2017 akademik yılında üç Fakülte ve bir yüksekokulda 7 programla eğitime başlanıyor.
İşte programlar:
Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik), Beden Eğitimi Öğretmenliği.
YÖK kılavuzunda neden yok?
Basın toplantısında gazetecilerin soruları da yanıtlandı. Başkan yardımcısı Taşel, UFÜ’nün bu yıl ki Yüksek Öğretim Kurumu kılavuzunda yer almadıklarını çünkü tüm hazırlıkları yetiştiremediklerini ifade ederek önümüzdeki yıl üniversitenin YÖK kılavuzunda olacağını söyledi. YÖDAK onayı ile KKTC’deki liselerin mezunları ile Türkiye dışındaki öğrencilerle bu yıl eğitime başlayacaklarını söyleyen Taşel, özellikle eğitim fakültesine önem verdiklerini ve UFÜ’den mezun olacak öğrencilerin Türkiye’deki Final Eğitim Kurumları’nda rahatlıkla iş bulabileceklerine dikkat çekti.
Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 10:20