Ukrayna'nın güneydoğusundaki Donetsk'te eylemciler, geçen hafta sonu Rusya yanlısı eylemciler tarafından ele geçirilen belediye binasına yeniden Ukrayna bayrağı astı.
Ülkede kasım ayından bu yana devam eden protestoların ardından görevinden azledilen Viktor Yanukoviç'in memleketi olan güneydoğudaki Donetsk'te eylemciler, daha önce Rusya yanlısı göstericiler tarafından ele geçirilerek Rus bayrağı dikilen belediye binasına, dün sabah Ukrayna bayrağı dikti.
Yanukoviç'in, ülkeden ayrılmasının ardından kurulan yeni hükumet, başkent Kiev'de yönetimi ele almaya gayret gösterirken, ülkenin güneydoğusunda ise hükümet karşıtı eylemciler 1 Mart'ta Donetsk belediye binasını işgal etmişti. Dün akşamdan beri eylemlerine devam eden hükümet yanlısı eylemciler ise dün sabah Donetsk belediye binasına Ukrayna bayrağını astı.
Yerel basında yer alan haberlerde, ülkenin en büyük metalürji sanayi merkezlerinden Donetsk'te, her iki tarafın gösterilerine devam ettiği, polisin bir ihbar üzerine belediye binasında bulunan eylemcileri tahliye ettiği ve binada bomba araması yaptığı bildirildi.
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 01:13