banner564

Ordu Paris'e indi

Fransa’da art arda yaşanan saldırılar ülkeyi alarma geçirdi

Ordu Paris'e indi
banner598
Fransa'da üç gün içinde farklı kentlerde arabalarını pazar yerlerine sürerek 20'den fazla kişinin yaralanmasına yol aşan 'yalnız kurt' denilen sosyal ve siyasal etkenlerle hareket eden kişilerin yol açtığı panik ve ülkedeki olası bir IŞİD kaynaklı saldırı ihtimali nedeniyle yüzlerce askerin sokalarda güvenliği sağlayacağı kaydedildi. Noel tatilinde yeni bir saldırı daha yaşanmaması için sadece Paris'te 300 askerin görevlendirildiği belirtiliyor.

Alman gazeteci korkuttu
İngiliz Times gazetesi, Musul'da IŞİD militanlarıyla altı gün geçiren Alman yazar Juergen Todenhoefer'ın açıklamalarına yer verdiği haberinde, "Alman gazeteci, örgütün tahmin edildiğinden daha güçlü olduğunu, Avrupa ve Ortadoğu'da milyonlarca insanı öldürmeyi planladığını söylemişti" diye yazdı.

Toplumun kafası karışık
Independent gazetesi ise, "Fransa korku ve 'anlamlandıramama' arasında bölünmüş durumda. Hükümet halkı sakin olmaya çağırdıysa da güvenliği arttırarak orduyu da sokaklarda göreve çağırdı" diye yazdı. Haberde Fransız basınının da olayla ilgili haberlerde sükûnet ve histeri arasında gidip geldiğine dikkat çekiyor.

Bin komando eyfel'de
Fransa Başbakanı Manuel Valls yaptığı açıklamada ülke genelinde yüzlerce askerin güvenlik birimlerine destek vereceğini söyledi. Hükümet hafta sonu Paris başta olmak üzere önemli kentlere devriye görevi için ekstra 780 asker yolladı. Eyfel Kulesi çevresi ve Champs-Elysees bulvarına ise 1080 komando yerleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473