banner564

Nijerya’da kanlı hafta

Nijerya’da haftasonu İslamcı örgüt Boko Haram’a bağlı olduğu düşünülen militanların düzenlediği saldırılarda en az 126 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı hükümetin düzenlediği operasyonlarda ölenlerle beraber 146’ya ulaştı. Cumartesi günü ülkenin kuzeyinde yer alan Maiduguri şehrinde kalabalık bir pazar yerine düzenlenen çifte saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artmasının beklendiği, çoğu kişinin halen göçük altında olduğu düşünülüyor.

Nijerya’da kanlı hafta
banner598

Boko Haram örgütüne karşı savaşan askeri gücün eğitim merkezi olarak bilinen Maiduguri’de gerçekleşen ilk saldırı, yün dolu bir kamyona saklanan bombaların patlamasıyla meydana geldi. Etraftaki vatandaşların kurbanları kurtarmaya gelmesinin ardından ikinci patlama gerçekleşti. Patlamaların gerçekleştiği sırada yakındaki bir cafede futbol maçı seyredildiği ve bir düğün gerçekleştiği için çok sayıda çocuk hayatını kaybetti.
Cumartesi gecesi ise Boko Haram’a üye olduğu düşünülen militanların yaptığı baskında bütün Mainok köyünün yok edildiği belirtildi. Köye tüfeklerle saldıran militanlar, füze ve patlayıcı maddeler kullandı. Bir görgü tanığı gerçekleşen saldırıyı, “Her yere ateş açmaya, köydeki bütün evleri yakmaya başladılar. Köyde sağlam kalan tek bir evin olduğunu düşünmüyorum” ifadesiyle anlattı. Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Mafa kasabasına düzenlenen baskında ise 29 kişi hayatını kaybetti.
Nijerya hükümetinin Daglun köyüne düzenlediği ve Boko Haram’ı hedef aldığı hava saldırısında ise 20 kişi öldü. Batı eğitimine karşı olan Boko Haram, okullara da saldırı düzenliyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 02:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474