banner564

Nijerya dehşeti yaşıyor

Boko Haram militanları tarafından bir köye düzenlenen saldırıda ölenlerinin sayısının 106'ya yükseldiği bildirildi

Nijerya dehşeti yaşıyor
banner598

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde Boko Haram militanları tarafından bir köye düzenlenen saldırıda ölenlerinin sayısının 106'ya yükseldiği bildirildi. 

BBC'nin haberine göre yetkililer, yaklaşık 100 silahlı saldırganın kamyon ve motosikletlerle geldikleri İzghe köyünde önce erkekleri meydana toplayıp üzerlerine ateş açtığını, daha sonra da ev ev dolaşarak buldukları herkesi öldürdüklerini açıkladı. 

Borno eyaleti Senatörü Ali Ndume, beş saatten uzun süren saldırı sırasında 106 kişinin ya vurularak ya da boğazları kesilerek öldürüldüğünü belirtti. 

Ndume, geçen hafta dokuz askerin pusuya düşürülmesinin ardından ordunun bölgeden çekilme kararı alması nedeniyle silahlı saldırganların hiçbir müdahale ile karşılaşmadığını söyledi. 

Görgü tanıkları, öldürülenlerin cesetlerinin sokaklarda yattığını, saldırganların geri dönmesinden korkan köy halkının evlerinden çıkmadığını kaydetti. 

Adı "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'nın kuzeyinde dine dayalı devlet kurmak istiyor. Boko Haram, kitlesel şiddet eylemlerini başlattığı 2009 yılından bu yana yüzlerce kişinin ölümüne neden olan saldırılar düzenledi. 

Boko Haram'ın geçen hafta Konduga köyüne düzenlediği saldırıda da en az 30 kişi yaşamını yitirmişti. Yetkililer, saldırganların köyün yüzde 70'ini yaktığını açıklamıştı. 

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 01:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474