banner564

Yüzde 25’e ulaşıldı

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin üçüncü üyesi Paul Henry Arnı, yapılan çalışmaları anlattı

Yüzde 25’e ulaşıldı
banner598

   Kayıp Şahıslar Komitesi’nin yaklaşık bir yıldır üçüncü üyeliği görevini sürdüren Paul Henry Arni, , kayıpların yüzde 25’inin kalıntılarına ulaştıklarını beleirterek, “Ne yazık ki hiçbir zaman yüzde 100’e ulaşamayacağız” dedi.

   Arni, komitenin karşı karşıya bulunduğu başlıca sorunların, para ve zaman meselesi olduğunu söyledi.
    Alithia Gazetesi’ne yaptığı açıklamda, Avrupa Parlamentosu’nun bu yıl geçen yıllara oranla Komite’ye daha fazla para verdiğini belirten Arni, İsviçre ve Kuveyt gibi yeni bağışçılar olduğunu kaydetti.

   Ortada iyi örnekler olduğunu itiraf etmek zorunda olduğunu dile getiren Arni, hızlı sonuç alabilmeleri için, daha çok personel istihdam etmeleri, daha çok makine almaları ve bütün alanlara yatırımlar yapmaları gerektiğini ifade etti.

“Hiçbir zaman yüzde 100’e ulaşamayacağız”
   Durumu hızlandırmak için her şekilde çabaladıklarını kaydeden Arni, “kayıpların yüzde 25’inin kalıntılarına ulaştıklarını ve ne yazık ki hiçbir zaman yüzde 100’e ulaşamayacaklarını” söyledi.
Arni, bunun sebebinin çok uzun zaman geçmesi ve tanıkların çoğunun hayatını kaybetmesi olduğunu belirtti.
   Kayıp Şahıslar Komitesi’nin rolünün yalnızca kemikleri bulmak olmadığını da dile getiren Arni, bir kaybın kalıntılarını buldukları zaman, öncelikle hayatta olan yakınlarına yardımcı olduklarını söyledi.
Kayıplar konusunun çözümünün, barış ve uzlaşma çabalarında katalizör olduğunu kaydeden  Arni, Komite’nin misyonunun, savaşın geride bıraktığı yaraların iyileşmesi için, tamamlanması gerektiğine dikkati çekti.
   Arni, bunun haricinde, kayıpların ve kayıp kalıntılarının tespitinin, iki topluma sayfayı çevirmeleri ve adanın yeniden birleşmesi için çözüm bulmaları için yardımcı olabileceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 03:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473