banner564

YSK’den onaylı üye listesi var

Hasipoğlu, örgüt seçimleriyle ilgili ara emri kararının, 21 Eylül’deki genel başkanlık seçimlerini etkilemeyeceğini belirtti

YSK’den onaylı üye listesi var
banner598

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, örgüt seçimleriyle ilgili verilen ara emri kararının 21 Eylül’deki genel başkanlık seçimlerini etkilemeyeceğini belirtti.
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK)  21 Mart 2024 tarihinden önce üye olan 21 bin kişinin oy kullanabileceğine dair kendisine liste verdiğini belirten Hasipoğlu, bir sorun çıkacağını sanmadığını söyledi.
Tv2020’de Gündem Özel programına açıklamalarda bulunan Hasipoğlu şunları söyledi:
“Alınan ara emri kararı sekiz örgütle ilgili bir ara emridir. Mahkeme esasa ilişkin karar vermedi. Biz de kurultay öncesinde ara emirlerinin duruşmasının yapılmaması yönünde rıza gösterdik. Örgüt başkanları seçiminin kurultay ile bir bağı yoktur.  Verilen emir örgüt başkanıyla ilgilidir, üyelerle ilgili bir durum yoktur.  
Örgüt başkanlarından oy kullananlardan ilk kongre tarihinden  6 öncesine kadar üye olanlar oy kullanabilir. Bizim ilk kongremiz 22 Temmuz 2024 tarihinde yapıldı.
6 öncesi 22 Ocak tarihi olur. Mahkeme 22 Ocak’tan önce üye olanların oy kullanabileceği şeklinde bir düzenleme yaptı.
Parti tüzüğümüze göre ise;  kurultay tarihinde 6 ay önce üye olanlar oy kullanabilir diyor. Dolayısıyla ikisini bir birine karıştırmamak gerekiyor. İkisinin üye listesi, ikisine uygulanacak yöntem farklıdır. 10 Temmuz’da Yüksek Seçim Kuruluna yazı yazdım ve kurultayda oy kullanacakların listesini istedim.
YSK bana mühürlü listeyi verdi, 15 Temmuz’da tüm adaylara dağıttım. Şeffaf oldum, net oldum.
Kurultaya 8-9 gün kaldı. Biri çıkıp “sana verilen YSK listesi değil, başka liste kullanılacak” derse yeniden mahkemeye gidebilir. Ancak gerek kalacağını düşünmüyorum. Elimizde YSK listesi var. 
Listeye göre; 21 Mart’tan önce üye olan 21 bin kişi oy kullanacak.”
Hasipoğlu, “ 21 Eylül 2024 Saat 10.00’da Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda demokrasi şölenimize tüm üyelerimizi ve halkımızı bekliyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali / Frankfurt
Ali / Frankfurt - 7 gün Önce

İşiniz gücünüz yalan dolan sahtekarlık ulan,daha da başka bişey bildiğiniz yok...Sizin yüzünüzden memleketi tekettik be..Allah sizi bildiği gibi yapsın..

Doğru Söz
Doğru Söz - 7 gün Önce

Kaç yahudi ile işbirliğin var? Memleketi yahudiye satarken, tüm iş gücünü fakir 3. Ülke insanları ile doldururken adı Ulusal Birlik olan bir partiyi ve inandırıcılığını kim siker!

Turkish Power
Turkish Power - 6 gün Önce

Bre yalan dolan bir kere yahudiye Filistin’i peşkeş çeken İngiliz’in üslerine ağzını açtığını görmedik yalamaktan başka bir faaliyetin mevcut değil dilinde Papila kalmadı dümdüz oldu iki yüzlü zihniyet timsali efendi

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 6 gün Önce

Sen RTE yi yala pis saksicu yroll. Türkiyedeki haberler senin aynandır. Kuran kursuna yolla güya dindar muhafazakarsin. Sonra çocuga tecavüz et. Sonra öldür , parçala. Sonra yok et. Sonra tüm köy olay aydinlanmasın diye tiyatro. Allah bin belânızı versin.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473