banner564

Yol yarım kaldı

Metehan yolunun genişletilmesi için başlatılan çalışmaların, ekonomik örgütlerin gerekli ödemeyi yapmamasından dolayı durduğu belirtildi

Yol yarım kaldı
banner598

Abdullah SUİÇMEZ

   Metehan Sınır Kapısından güneye geçişleri rahatlatmak amacıyla başlatılan yol çalışmasının yarıda kalmasının, ekonomik örgütlerin tek kuruşluk ödeme yapmamasından kaynaklandığı belirtildi.
Elektrik, telefon ve asfalt altyapısının tamamlanmasına karşın, Şubat ayına kadar harcanan 250 bin Sterlin civarındaki paranın, müteahhit firmaya ödenmediği, hükümetin de bundan habersiz olduğu öğrenildi.

Protokol havada kaldı

   Başbakanlık ile Ekonomik Örgütler Platformu (EÖP) arasında 2 Haziran 2022 tarihinde kara sınır kapılarındaki hizmetlerin iyileştirilmesine yönelik bir protokol imzalanmış, protokole Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği imza koymuştu. Ekonomik Örgütler Platformu tarafından yapılan açıklamada; Başbakan Üstel’in ortaya koyduğu iradeyi ve hükümetin kara sınır kapılarının iyileştirilme çabasını takdir ettikleri belirtilmiş “Ekonomik örgütler olarak elimizi taşın altına koyduk” denilmişti.
Protokol gereğince, öncelikle Metehan yolunun genişletilmesi öngörülmüş ve ihaleyi kazanan Tüfekçi firması kısa sürede çalışmaları başlatmış, işin önemli bir kısmını Şubat ayında tamamlamıştı.
   Yolun tamamıyla bitmesi için gerekli olan ara ödeme yapılmayınca, müteahhit firma çalışmaları durdurma kararı almıştı.


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sinde
Sinde - 2 hafta Önce

Kıbrısta çözüm olana kadar geçici olarak belediyeleri Konya yada Antep belediyesi yönetebilir. En azından vatandaş rezillik çekmez

Ck
Ck - 2 hafta Önce

Burası Türkiye degil !!!!! Herkes kendi ülkesini yönetsin!!!!

Turkish Power
Turkish Power - 2 hafta Önce

Türkiye değil de neresi bi ittir git palyaço

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473