banner564

Yoğun çalışma sözü verdi

Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanı seçildiğine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Yoğun çalışma sözü verdi
banner598

UBP Milletvekili Ziya Öztürkler’in Cumhuriyet Meclisi Başkanı seçildiğine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Meclis genel kurulunun 28 Ekim Pazartesi günü Öztürklerin başkanlığında toplanması bekleniyor.
Meclis’in 7 Ekim 2024 tarihli İkinci Birleşimin, 18 Ekim 2024 tarihli Beşinci, Altıncı ve Yedinci Oturumlarında yapmış olduğu Cumhuriyet Meclisi Başkanı Seçiminin Seçim Sonucu,  Anayasa ve Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğü gereğince dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak ilan edildi.
Buna göre, beşinci tur oylamada toplantıya katılanların salt çoğunluğu üzerinde 26 kabul oyu alan Ziya Öztürkler, Cumhuriyet Meclisi Başkanı seçildi.

Görevimi en iyi şekilde yapacağım
Cumhuriyet Meclisi'nin yeni başkanı Ziya Öztürkler, yazılı ilk açıklamasını yaparak, "Yeni dönemde el ele ülkemizin güzel yarınları için çalışamaya devam edeceğiz" dedi. 
Ziya Öztürkler, "Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Meclisimizin 7 Ekim 2024 tarihli 2’inci Birleşiminin 18 ekim 2024 tarihli 5’inci Birleşiminde seçim sonuçları, seçim tutanağında kabul edilip Genel Kurula okunarak ilan edilmiştir. Bundan hareketle seçimin tamamlandığı ve yasal statükonun oluştuğu açıktır. Resmi Gazete'nin bugün yayınlanan 216 sayısıyla Meclis Başkanlığı seçim sonuçları resmen ilan edilmiştir. Bundan sonraki süreçte Meclis’imizin şahsıma verdiği bu görevi, en iyi şekilde yapabilmek birincil görevim olacaktır" ifadelerini kullandı. 
"Ülkemizin yapısal reformlara ve bu reformları hayata geçirecek yasal düzenlemelere ihtiyacı vardır" açıklamasını yapan Öztürkler, şöyle devam etti:
"İnsanlarımızın ekonomik ve sosyal yaşantılarını en üst düzeye çıkararak, refah ve mutluluklarını yukarıları taşıyacak yasal çalışmaların Meclis’imizde hayata geçmesi elzemdir. Bütün bu çalışmaları en yukarıya taşıyabilmek için şahsımın Başkanlığında, Meclis bünyesindeki  komitelerimizin ve genel kurulumuzun aktif çalışması gerekmektedir."
Öztürkler, "Yeni dönemde çalışmaların hız kazanması adına elimden gelen çabayı ortaya koyacağımı kamuoyuna duyurmak isterim. Yapılacak bütün bu çalışmalarda tüm görüşlere saygı duyarak, tüm siyasi partilerimize eşit mesafede Meclis Başkanlığı yönetimi olacağını da hassasiyetle duyurmak isterim" açıklamasını yaptı. 

Çalışmaya devam edeceğiz
Ziya Öztürkler, açıklamasının devamında ise şunları kaydetti:
"Anavatanımızın da desteği ile hükümetimizin, ülkemizin kalkınması ve ileriye doğru yol alması adına ortaya koyduğu çabalara Meclis’imiz de yasal olarak gereken katkıyı koyacaktır. Meclis Başkanlığı adaylığım konusunda şahsıma duyduğu güven nedeniyle Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ünal Üstel ile tüm UBP, DP ve YDP’li milletvekili arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Yeni dönemde el ele, ülkemizin güzel yarınları için çalışamaya devam edeceğiz." 

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2024, 10:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ziya
Ziya - 12 saat Önce

Bekle be buba bakalım daha şu anda müstakbelsin...Onurun ve haysiyetin olsaydı birazcık,demokrasiye hukuka saygın olsaydı birazcık alavera dalavera ile seni başkan ilan edenlere itiraz ederdin ama nerdeeee...Hepinizde UBP kanı UBP karakteri vardır çünkü...Zorlu Töre'den ne farkın kaldı ki senin.."Yoktur birbirimizden farkımız biz Osmanlı Bankasıyız" gibi birşey..Lanet olsun yüzünüze gözünüze...

Tekin USA
Tekin USA - 9 saat Önce

Bir vardır adam gibi seçilip gönül rahatlığı ile,kimsenin ağzını açıp birşey söyleyemeyceği şekilde o makama oturmak ; bir de vardır alavera dalavera binbir türlü yalan dolanla sahtekarlıkla ve en önemlisi halka karşı o makama oturmak vardır..Rahat / müsterih olmayacağını ve devamlı acımasızca eleştirileceğini kendi de biliyor ama işte..Bütün dert koltuk sevdası Allah belalarını versin bu pisliklerin...Bunların yüzünden memleketi terkettik zaten..

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 14 saat Önce

ATANMIŞ YÖNETİCİLERİMİZ İÇİN ‘ ATANMIŞ BİR MECLİS BAŞKANIMIZ OLAMAZ MI YANİ ?

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 8 saat Önce

Gerçek Oy Çokluğu Hakkı ile o Koltuğa oturmayanlara Meclis Koltuğu HARRAM OLSUN !

Doğru Söz
Doğru Söz @Hasan Nuri - 8 dakika Önce

Amin

Bir okur.
Bir okur. - 10 saat Önce

Hani ikinci turda secilemeseydin adaylıktan çekilecektin?

Doğru Söz
Doğru Söz @Bir okur. - 7 dakika Önce

Ahlâklılar söz tutar, UBP liler değil.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474