banner564

Yerel İşgücü projesini anlattı

Bakan Gürpınar, Bankalar Birliği’ne yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi

Yerel İşgücü  projesini anlattı
banner598

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği üyelerinin katılımıyla “Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Projesi” konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Gürpınar, toplantıyı, proje konusunda bilgilendirme ve görüş alış verişinde bulunmak amacıyla düzenlediklerini kaydetti.

Bu projeye paralel olarak geliştirilen engelli yurttaşların istihdamına yönelik yasa konusunu da görüşeceklerini söyleyen Gürpınar, bankacılık sektörüyle ilgili sorunların da ele alınacağını ifade etti.

Gürpınar, bankacılık sektörünün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yetki alanına giren konulardaki sorunların aşılması için çaba harcayacaklarını kaydetti.

Huzurlu ve güzel bir çalışma ortamının yaratılması adına ellerinden gelen gayreti göstermeye hazır olduklarına işaret eden Gürpınar, işbirliği ve temasların devam etmesini, gelişmesini diledi.

 

Okur: sektörde 2 bin 800 çalışan var

Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği Genel Sekreteri Halil Okur da bankacılık sektöründe istihdam edilen kişi sayısının artış gösterdiğini belirtti. Okur, artışın nedeni olarak banka ve şube sayılarının çoğalmasını ve teknik alanlarda da istihdam yapılmasını gösterdi. Okur, sektörde 2 bin 800 çalışan olduğunu belirtti.

Okur, bankaların istihdam yaparken, “Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Projesi”ni dikkate alacağını düşündüğünü söyledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473