banner564

Yeni yasa tartışılıyor

Rum İstihbarat Teşkilatı’nda (KİP) görev alacak personel yurt içi ve yurt dışında eğitilecek

Yeni yasa tartışılıyor
banner598
   Rum İstihbarat Teşkilatı’nın (KİP) kuruluş ve işleyişiyle ilgili yasa tasarısında yer alan maddeler Rum basınında yayımlanmaya devam ediyor.
   Alithia gazetesi “KİP’in Yeni Şekli” başlığıyla verdiği haberinde yasa tasarısının önümüzdeki günlerde Rum Meclisi komitesinde görüşülmeye başlanacağını yazdı. Yasa tasarısında yer alan maddelere göre KİP personelinin görevlerini daha etkili bir şekilde yerine getirebilmesi için teşkilatın geçerli olan değişmez emirlerine göre kurulan ve işleyen KİP eğitim okulunda öğrenim göreceğini, eğitileceğini ve uzmanlaşacağı kaydeden gazete, personelin “Muhafız Ordusu ve Polis okulları” ya da diğer kamu ve özel dairelerde ya da yurtiçi ve yurtdışı kurumlarda da eğitim görebileceğini aktardı.
    Kamu hizmeti, tüzel kişiler ve yerel yönetim makamlarının KİP’in uzman personeline, görevi için gereken bilgi ve belgeleri vermekle yükümlü olacağını yazan gazete, KİP’in yasal olarak bilgiler istediği yardımlar üzerine bunu reddetme, ağırdan alma, kayıtsız kalma, eksik bilgi verme ve zamanında yanıt vermemenin disiplin suçu teşkil edeceğini belirtti.

“Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı şart
   Gazete KİP’te görev yapabilecek, hizmet satın alınabilecek ya da KİP’te geçici olarak yer alabilecek kişilerin “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması, askeri yükümlülüklerini yerine getirmiş olması ya da askerlikten muaf olması, sağlık raporunun olması, herhangi bir sabıkasının olmaması ve istenen niteliklere sahip olması gerektiğini aktardı.
   KİP Başkan ve iki Başkan Yardımcısından oluşan bir Yüksek Konsey oluşturulacağını da belirten gazete, bu konseyin personel atanması, hizmet alımı, atamanın onayı ve terfilerle ilgili tüm konuları üsteneceğini kaydetti.
   KİP Başkanı, Başkan Yardımcıları ve personelinin görevi sırasında öğrendikleri belge, bilgi ve veriler konusunda sır saklamaya mecbur olduğunu aktaran gazete, bu kişilerin görevlerinden ayrılma, durdurulma, hizmetlerine son verilmesi durumunda da bilgi ve veriler konusunda sır saklamaya mecbur olduğunu belirtti. KİP personelinin KİP’le ilgili kişi, olay ya da bilgi konusunda Başkanın onayı olmadan herhangi bir mahkeme ya da kurumda tanık olamayacağını kaydeden gazete, KİP personelinin ifade vereceği huzurunda duruşmanın yapılacağı mahkeme ya da kurumun, ulusal güvenlik, kamu çıkarları ya da KİP personelinin güvenliğinin sağlanması dolayısıyla (KİP) Başkanının talebi üzerine prosedürün kapalı kapılar ardından yapılmasına karar verebileceğini aktardı.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474