banner564

Villada yaşayan koyunlar

Gazimağusa’da, devlet hastanesi ve Glapsides bölgesinde birbirine benzeyen iki kare, görenleri hayretler içerisinde bırakıyor

Villada yaşayan koyunlar
banner598

Gazimağusa’da, devlet hastanesi ve Glapsides bölgesinde birbirine benzeyen iki kare görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Devlet Hastanesi ve DAÜ yurtlarının hemen yanındaki bir arazide barakalardan kurulmuş olan hayvan çiftliğinde; köpekler atlar, koyunlar ve keçiler besleniyor.  Hem çevreye yaydığı koku hem de ortaya çıkan görüntü karşısında tepkili olan bölge sakinleri, belediyenin bu duruma bir an evvel el atmasını istiyor.

Yurtta kalan öğrencilerden bir çoğu geceleri pis kokudan uyuyamadıklarını rektörlüğe ve öğrenci konseyine bildirmelerine rağmen 4 aydır herhangi bir sonuç  alamadıklarını belitti.

Konu hakkında görüşüne başvurulan DAÜ öğrenci konseyi de Gazimağusa Belediyesinin bu işe bir çare bulacağını ve en yakın bir zamanda burada bulunan ağılın kaldırılacağını tahmin ettiklerini söyledi.

 

Galpsides’te ağıl

Öte yandan, Gazimağusa’nın en güzel semtlerinden olan Glapsides bölgesindeki bir villa inşaatına  yapılan derme catma ağılda yaklaşık 30 kadar koyunun yaşıyor. ‘Villada yaşayan koyunların’ kime ait olduğu belirlenemezken, hayvanların yaklaşık olarak üç aydan beridir bahçede beslendiği aktarıldı. Bölge sakinleri, yetkililerin konu hakkında tedbir almasını istiyor.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 02:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473