banner564

Varan 2

Kuzeyde Rum arazisi üzerinde inşaat yapan Alman vatandaşı Martin Joseph Rikels de güneyde tutuklandıktan sonra teminatla serbest kaldı

Varan 2
banner598

Afik Group Direktörü Simon Aykut’un Kuzey Kıbrıs’ta kalan Rum malları üzerine inşaat yaptığı iddiasıyla tutuklanması sonrası, bu kez de Alman vatandaşı olan Martin Joseph Rikels tutuklandı.
Sıradan bir Alman vatandaşı olduğu öğrenilen Rikels’ın avukatı Alpan Uz, Metehan Kara Geçiş Kapısı’ndan Rum kesimine geçen müvekkili Rickhels'ın KKTC’den taşınmaz mal satın aldığı gerekçesiyle tutuklandığını açıkladı. 
Diyalog’a konuşan Uz, “Rikels, Güney Kıbrıs’ta tutuklanmasının ardından polis tarafından ifadesi alındı ve teminatla serbest bırakıldı” dedi.
Uz, müvekkilinin çarşamba günü Lefkoşa Rum Polis Müdürlüğü’ne gitmesi gerektiğini, tutuklu kalıp kalmayacağının o gün belli olacağını belirtti. 
Artık sıradan vatandaşın da KKTC’den mal satın aldığında sorun yaşayabileceği belirten Uz, sürecin bu yola doğru gitmeye başladığını dile getirdi. 
Tutuklamaların devam edeceğini öngördüğünü kaydeden Uz, “Eğer böyle devam ederse büyük sorunlar yaşanacak” şeklinde konuştu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Rauf
Rauf - 7 gün Önce

Daha da artacak bu olaylar..Nedenmi? Nedeni malum..Empati yaparsanız daha iyi anlaşılacaktır....

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474