banner564

Uzlaşı yok

Başbakan Yorgancıoğlu Polis Genel Müdürlüğü için ikinci kez Şenay Kebapçıoğlu’nu önerdi, Eroğlu beklemeye aldı

Uzlaşı yok
banner598
 

Züleyha KARAMAN

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Polis Genel Müdürlüğü için önerdiği ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun imzalamayıp geri gönderdiği Şenay Kebapçı ismini yeniden Saray’a gönderdi. Cumhurbaşkanı Eroğlu ise öneriyi imzalamadan Ankara’ya gitti.

Yorgancıoğlu, Polis Genel Müdürü’nü atama sorumluluğunun Anayasa’da, Başbakan ve ilgili bakana verildiğini belirterek, kendisiyle en uyumlu çalışacak kişiyi atama yetkisine sahip olduğunu söylemişti. Şenay Kebapçı ismini Cumhurbaşkanına, yasaların ve Anayasa’nın kendisine verdiği yetkiyi kullanarak gönderdiğini belirten Yorgancıoğlu, gerekçeleri ile talebini bir kez daha Saray’a göndereceğini açıklamıştı.

 

İmzalamadan gitti

Diyalog’un edindiği bilgiye göre, Başbakan Yorgancıoğlu,  Şenay Kebapçı ismini geçen Pazartesi günü yeniden Cumhurbaşkanlığına gönderdi. Öneriyi değerlendirmeye alan Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun, incelemeyi sürdürdüğü öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı’na yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, poliste Genel Müdürlük için, birinci yardımcı pozisyonundaki Pervin Gürler’in uygun olduğunu düşünüyor.

 

Sekabet Roman";mso-bidi-font-family: "Times New Roman"">Eroğlu’nun Ankara programı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün daveti üzerine beraberinde bir heyetle,  günübirlik çalışma ziyareti için Ankara’ya giden Eroğlu bugün  saat 12.00’de Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Gül ile bir araya gelecek.

Eroğlu, saat 15:00’te Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, saat 18.10’de ise  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bir görüşecek ve akşam KKTC’ye dönecek.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 07:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473