Kıbrıs Türk Liman ve Taşıt İşçileri Sendikası’nın (Liman-Sen), Gazimağusa ve Girne limanlarındaki süresiz grevi, Sendika ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın uzlaşıya varmasıyla askıya alındı.
Liman-Sen, maaş ve diğer ödeneklerin bir aydan fazladır ödenmediği ve toplu iş sözleşmesine uyulmadığı gerekçesiyle Gazimağusa ve Girne limanlarında süresiz grev yapıyordu. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile dün bir araya gelen Sendika yetkilileri uzlaştı.
TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Liman-Sen Başkanı Ajdan Bilgiç, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın sorunların çözümüne yönelik çalışma yapmak için kendilerinden 15 gün süre istediğini aktardı.
“Grevi askıya aldık, herkes işbaşı yaptı.” diyen Bilgiç, Bakan Arıklı ile Serbest Liman Bölge Müdürü ve Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi Tasfiye Memuru Hasan Curcioğlu’na teşekkür de etti.
Arıklı: Yeni sistemi kuruncaya kadar iş birliği yapacağız
Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Gazimağusa ve Girne limanlarındaki grev askıya alan uzlaşının ardından yaptığı açıklamada, yeni sistem kurulana kadar Sendika ile iş birliği yapacaklarını söyledi.
Bakan Arıklı, “Yeni sistemi kuruncaya kadar iş birliği yapacağız ve yeni sistemin de kurulma şartlarını önümüzdeki günlerde hep birlikte konuşacağız.” dedi.
Sendika ile uzlaştıklarını ve grevin askıya alındığını söyleyen Arıklı, Sendika’nın pazartesi günü Serbest Liman Bölge Müdürü ve Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi Tasfiye Memuru Hasan Curcioğlu ile bir araya geleceğini belirterek, “Limanın en iyi en güzel şekilde yasal süreç tamamlanıncaya kadar nasıl yönetileceği konusunda görüşecekler.” dedi.
Limanın en iyi şekilde işletilmesi için gayret gösterdiklerini vurgulayan Arıklı, “Mağusa limanı stratejik bir yerdir. Dolayısıyla sendikanın orada olmasında büyük fayda var. Önümüzdeki süreçte de orada olacak ve o limanı hep birlikte en güzel şekilde işleteceğiz.” ifadelerini kullandı.
Serdaroğlu: Toplantı verimli geçti
Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR-İŞ) Başkanı Ahmet Serdaroğlu da, Bakan Arıklı ile yapılan toplantının çok verimli geçtiğini kaydetti.
Pazartesi günü çalışmaların devam edeceğini söyleyen Serdaroğlu, “Görüşmeler devam ettiği ve olumlu gittiği sürece grevlerimizi askıya aldık.” dedi.
Maaşları ödenmeyen Liman İşçilerinin grevi şimdilik askıya alındı Kasası Boş Ulaştırm’a Bakanımız Günü Kurtardı ! Peki Ya Yarın ?