banner564

Üstel’den 26 oy sözü: Erhürman ve Üstel baş başa görüştü

Meclis’in bugün 10.00’da toplanarak başkanlık seçimini sonuçlandırması bekleniyor

Üstel’den 26 oy sözü: Erhürman ve Üstel baş başa görüştü
banner598

Ulusal Birlik Partisi’nin Meclis Başkanlığı için aday gösterdiği mevcut başkan Zorlu Tören’in dört tur oylamada seçilmemesi üzerine yaşanan krizi dün yerini durgun bir bekleyişe bıraktı. 
Gözler bugün yapılacak toplantıya çevrilirken, iç tüzük gereği Meclis Başkanlık Divanı seçimlerinin bugün tamamlanması gerekiyor. 
Yüksek tansiyon şikayetiyle önceki gece hastaneye kaldırılan Meclis Başkanı Zorlu Töre ile UBP Milletvekili Ali Pilli dün geceyi de hastanede geçirdi.
Töre ve Pilli’nin bugün taburcu olması beklenirken,  UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, iç tüzük gereği Meclis Başkanlık Divanı seçimlerinin bugün tamamlanması gerektiğini, bu nedenle saat 10.00’da Cumhuriyet Meclisi’nde hazır olacaklarını söyledi.
Hasipoğlu, Meclis İç Tüzüğü’nün Meclis yeni yasama yılına başladıktan sonra 10 gün içinde Başkanlık Divanı seçimlerinin tamamlanmasını zorunlu kıldığına işaret ederek, bugün 10’uncu güne girileceğini ve tüzük gereği yasaya, anayasaya uymak adına UBP olarak milletvekillerinin tamamının mecliste olacağını belirtti.
Hasipoğlu, Meclis Başkan Vekili Fazilet Özdenefe’nin ara verdiği toplantıyı açıp sürdürmesi gerektiğini belirterek, “CTP’nin aldığı grup kararı siyasi karardır, bu bir akıl tutulmasıdır, hukuk tanımazlıktır, anayasayı tanımazlıktır. Bunun yaptırımını halkımız verecek” ifadelerini kullandı.
Meclis Başkan Vekilinin elinden bu yetkiyi alma yetkisi bulunmadığını kaydeden Hasipoğlu, Meclis Başkanlık Divanı seçimlerinin yarın tamamlanması gerektiğini, bugünün aşılması halinde, tüzüğün ve anayasanın ihlal edilmiş olacağını söyledi.
Hasipoğlu, “Bile bile iç tüzüğü ve anayasayı ihlal ediyorlar, bu kabul edilebilir bir davranış değil. Erken seçim isteyebilirsiniz ama Meclis’i açmama ne yasaya ne etik kurallara uyar. Meclis böyle bir şey yaşamadı…” ifadeleriyle eleştirilerini dile getirdi.

Töre ve Pilli geceyi hastanede geçirdi
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ali Pilli’nin dün geceyi de Kolan Hastanesi’nde gözetim altında geçirdiği belirtildi. 
TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Kolan Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı doktor Hasan Feray, Töre ile Pilli'nin tansiyonunun şu an kontrol altında olduğunu, ancak her ikisinin de kalp-damar hastası olduğunu ve bu geceyi de gözetim altında geçireceklerini belirtti.
Töre ve Pilli, önceki akşam yüksek tansiyon atağı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Hafta başı başlayan meclis krizi sürerken, bu sabah bir araya gelen UBP ve CTP çözüm konusunu masaya yatırdı. Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel ile ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis’te baş başa görüştü. Üstel ile Erhürman, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda pazartesiden beri tıkanan Başkanlık Divanı seçimlerini masaya yatırdı. İki başkanın görüşmesinin ardından UBP Meclis Grubu son durumu değerlendirmek üzere yeniden bir toplantı yaptı. UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, dün akşam yaptığı açıklamada, iç tüzük ve anayasa gereği Meclis Başkanlık Divanı seçimlerinin bugün tamamlanması gerektiğini, bu nedenle bu sabah 10.00'da UBP'li milletvekillerinin Meclis'te hazır olacağını söylemişti. CTP kanadı da daha önceden yaptığı açıklamada CTP olarak tüm vekillerle meclisten hiç ayrılmadıklarını kaydetmişti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2024, 11:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 1 hafta Önce

Halkın hiç görmek istemediği,midesinin bulandığı birisi bu herif..Zavallıcık..Cehennem dingil dingil..

Doğru Söz
Doğru Söz - 1 hafta Önce

Zorlu Töre Kolon Hastahanesi pisijiyatri servisinde değilse, Kolon Hastahanesi da tiyatronun içinde. Doktorluk müessesesinin da memlekette sorgulanamaz statüde olduğu yalanlara aracılık ettigi bir kez daha teyit oluyor.

Doğru Söz
Doğru Söz @Doğru Söz - 1 hafta Önce

Zorlu Töre aklını yitirmiş. Beter olsun! Amin

Doğru Söz
Doğru Söz @Doğru Söz - 1 hafta Önce

Bu akşam olanlardan sonra anlaşılmıştır ki Zorlu Töre Kolon Hastahanesinde pisikiyatri servisinde olmalı idi.

Doğru Söz
Doğru Söz - 1 hafta Önce

Başkanlık divanı seçimleri olmasın diye Tore ve Pilli hastahanede güya tansiyondan dolayı zaman tüketiyor. Alışmışlar geri zekalı tiyatrosu oynamaya. Demek ki seçenleri de o zekâda.

Vatandaş
Vatandaş - 1 hafta Önce

Siz oy ve menfaat peşinde. Özelde sendika hiç yok. Hak atanamıyor. Devletin açıkladığı hayat pahalılığını bazı kuruluş ve bankalar uygulamadı. Siz önce oku takim edin ama nerede.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474