Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), kamuda çalışan bin 200 civarındaki geçici memura iş güvencesi istedi ve tüm milletvekillerini “Kamu Görevindeki Bazı İstihdamlarla İlgili (Geçici Kurallar) Yasa Önerisine” destek vermeye çağırdı. KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan , Cumhuriyet Meclisi önünde sendika yetkilileri ile birlikte basın açıklaması yaptı.
Kaptan, Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi gündeminde yer alan geçicilerle ilgili yasa önerisi çalışmalarına sendikanın da katılacağını ifade ederek, bu çalışmanın en kısa zamanda tamamlanması ve geçici memurların güvence altına alınmasını talep etti. Kamuda 5 bin 100 memur bulunduğunu, bu çalışanların bin 200’ünün geçici memur olduğunu belirten Kaptan, bu sıkıntının çözülmesinin, geçici memurların verimliliğini artıracağına inanç belirtti ve bu konuda milletvekillerinden destek istedi. Kamu Görevlileri Yasası’ndaki “artık devlete geçici memur istihdamı yapılmayacak” şeklindeki düzenlemenin “doğru ancak eksik” olduğunu belirten Kaptan, çünkü kamuda bulunan bin 200 çalışan olduğu, bu insanların her gün iş güvencesiz çalışmanın huzursuzluğunu yaşadığına işaret etti ve hedeflerinin herkese kadrolama değil ama iş güvencesi sağlamak olduğunu vurguladı.
“Ülkenin kanayan yarası”
KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan da, basın açıklamasını okudu. Bengihan, Kamu Görevlileri Yasası’nda yapılan yasal değişiklik ile artık kamuda geçici memur istihdam edilmeyeceğini, bu sebeple girdiği yıla bakılmaksızın kamuda şu an bilfiil görev ifa eden geçici memurlara kadrolama değil iş güvencesi sağlamaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Afşaroğlu’na mektup
Öte yandan, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Başbakanlık Müsteşarı Alpay Avşaroğlu’na bir mektup göndererek, Sınav Tüzüğü’nden kaynaklanan adaletsizlik ve aykırılıkların giderilmesi için ilgili kurulun toplanmasını talep etti. Sendika Genel Sekreteri Güven Bengihan yaptığı yazılı açıklamada, Sendikanın, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılan ilk atama ve terfi sınavlarının bağlı olacağı usul ve esasları belirleyen Sınav Tüzüğü’nden kaynaklanan adaletsizlik ve aykırılık olduğunu tespit ettiğini açıkladı.
Bengihan, açıklamasında “Bu adaletsizlik ve anomalilerin giderilmesi adına Kamu Görevlileri Yasası’nın 63. maddesinin, 5. fıkrasında belirtilen kurulun toplanmasını talep ederiz” ifadelerine yer verdi.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 09:41