banner564

Ücretsiz eğitim verilecek

KITOB, turizm sektöründe çalışanların standartlarının yükseltilmesi için hazırladığı projeyi tanıttı

Ücretsiz eğitim verilecek
banner598

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), KKTC Genelinde Turizm Sektöründe Çalışan Standartlarının Uluslararası Standartlara Ulaştırılması Projesi’ni tanıttı.

Projenin tanıtımı dün saat 14:30’da Merit Crystal Cove Otel’de gerçekleşti.

KKTC Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nın yürütmekte olduğu Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı desteğinde, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin finansmanlığında ve TC Çukurova Kalkınma Ajansı’nın teknik desteğinde hazırlanan proje, turizm sektörü yöneticileriyle çalışanlarının eğitilmesini kapsıyor.

Kredo Muhasebe ve Danışmanlık eğitmenleri tarafından 18 Şubat – 20 Haziran tarihleri arasında sektör yönetici ve çalışanlarına yönelik verilecek eğitimin tarih ve başlıkları şöyle:

“Önbüro eğitimi:18 – 25 şubat, 10-17 mayıs; Servis Standartları eğitimi: 11 – 15 Mayıs; Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama Eğitimi: 22 – 29 Mayıs, 5 Nisan; Bar Standartları Eğitimi: 25 – 27 Mayıs; Kat Hizmetleri Şef Eğitimi: 18 Mayıs; Misafir İlişkileri Eğitimi: 20 – 28 Mayıs; Kuzey Kıbrıs Kültürü ve Tanıtım Semineri: 30 – 31 Mayıs: Turizm İşletmelerinde Temel Muhasebe Eğitimi: 4 – 6 Haziran ve Genel Yönetim Eğitimi de 18 – 20 Haziran.”

Tanıtım etkinliğine, Turizm Planlama Müdürü Turgut Muslu, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Turizm Müşaviri Bekir Karaduman, KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ, KITSAB Başkanı Orhan Tolun, KOBİ-GEM Koordinatörü Ebru Kaptan Sertoğlu, Kredo Muhasebe ve Danışmanlık Direktörü Evren Erk ile birlik üyesi otelciler katıldı.

KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ, KOBİ-GEM Koordinatörü Ebru Kaptan Sertoğlu, Yardım Heyeti Turizm Müşaviri Bekir Karaduman ve Turizm Planlama Müdürü Turgut Muslu’nun birer konuşma yaptığı etkinlikte, Kredo Muhasebe ve Danışmanlık Direktörü Evren Erk de proje hakkında bilgi sundu.

 

Aktığ: Yerel işgücü yetişmeli

KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ yaptığı konuşmada, Birliğin; “küçük ve orta ölçekli işletmelerde 5 yıldızlı hizmeti” hedef aldığını ifade ederek, bunu hayata geçirirken ülke ile kültürünü doğru şekilde yansıtacak yerel işgücünü de yetiştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Startını dün verdikleri projede sahasında uzman eğitmenlerce konaklama sektöründe çalışan veya çalışmak isteyen yaklaşık 700 kişiye ücretsiz olarak eğitim verileceğini belirten Aktığ, sektörün büyük önem verdiği; kalifiye eleman ihtiyacına çözüm olacağına inandıklarını söyledi.

Konuşmasında OTEM’i KITOB sorumluluğunda sektör paydaşlarıyla birlikte hayata geçirmek istediklerini de dile getiren KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ, bu konuda Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın kendilerine liderlik yapmasını beklediklerini kaydetti.

 

Karaduman: Katkı koymaktan mutluyuz

TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Turizm Müşaviri Bekir Karaduman da konuşmasında, ülke ekonomisinin en önemli sektörlerinden olan turizm alanındaki projelere hibe ve destek programları kapsamında katkı koymaktan memnunluk duyduklarını belirtti.

Yakın bir süre sonra sektör temsilcilerin yararlanacağı yeni bir alan daha açılacağını ifade eden Karaduman, başta otelciler olmak üzere tüm sektörün bundan yararlanması için çalışacaklarını kaydetti.

 

Muslu: Daha fazla para aktarımı için uğraşıyoruz

Turizm Planlama Dairesi Müdürü Turgut Muslu da yaptığı konuşmada, proje ve hibe programları hakkında bilgi sundu.

Hibe programlarına yeterince proje sunulmadığı konusuna dikkat çeken Muslu, sunulan projelerin de yeterli bulunmadığını anımsattı.

3’üncü kısım hibe programında turizm sektörünün daha katılımcı ve daha başarılı projeler üretmesini isteyen Turgut Muslu TC Yardım Heyeti kanalıyla sunulan kaynaklardan sektörün daha fazla para alması için uğraştıklarını kaydetti.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2014, 01:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473