banner564

UBP’nin yolundalar

Cemal Özyiğit, hükümetin karar ve uygulamaları ile halkı kamplara böldüğünü, adalet duygusunu yok ettiğini savundu:

UBP’nin yolundalar
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, özel bir televizyon programına konuk olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri, hükümet icraatları ve son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.
Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler/Demokrat Parti-Ulusal Güçler (CTP-BG/DP-UG) hükümetinin karar ve uygulamaları ile halkı kamplara böldüğünü, adalet duygusunu yok ettiğini savundu. 
Özel sektör çalışanları, kamu görevlileri, emekliler, esnaf ve üretici kesimlerin çok ciddi sorunlarla boğuştuğunu, “sorunlara çare üretmesi gereken hükümetin ise siyasi atama, yandaşlara çıkar sağlama ve partizanca istihdamdan başka bir şey yapmadığını” öne süren Özyiğit, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gerçekleştirilen sınavsız-münhalsız “yüzlerce” istihdam ile kırsal kesim arsa dağıtımlarını buna örnek gösterdi. 
“Bu ülkede istihdam ihtiyacı niye hep seçimler öncesine denk gelir, niye ihtiyaç olduğu zaman istihdam yapılmaz da hep seçimler öncesi yapılır?” diye soran Özyiğit, geçmişte UBP’nin bu tür yanlış uygulamalarından şikayetçi olan CTP-BG ile DP-UG’nin şimdi tıpkı UBP hükümetleri gibi davranarak, aynı yanlışı yaptıklarını iddia etti.
Konuşmasının başında özellikle son günlerde yükselen döviz konusuna değinen Özyiğit, Türk Lirası’nın döviz karşısında değer yitirmesinden dolayı özellikle asgari ücretle çalışanlar ile dar ve sabit gelirli vatandaşların gelirlerinde azalma yaşandığını, dövizle borçlanan kişilerin de zorda kaldıklarını belirtti. 

Akça, hükümet yerine açıklama yapıyor…
TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın son açıklamalarını da değerlendiren Özyiğit, Akça’nın kendini hükümet yerine koyarak açıklama yaptığını iddia ederek, bunun doğru bir davranış olmadığını söyledi. Akça’nın ülke ekonomisine yönelik açıklamalarının Kuzey Kıbrıs’ın içişlerine yönelik bir nevi müdahale olduğunu savunan Özyiğit, bu tür açıklamaları yapmanın hükümetlerin görevi olduğunu belirtti ve Akça’yı asli görevini bilerek hareket etmeye davet etti.

“Akıncı kazanacak…”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren Özyiğit, seçimin galibinin bağımsız aday Mustafa Akıncı olacağını savundu. Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar her bölgeyi gezdiklerini ifade eden Özyiğit, “halkın verdiği mesajın, net bir şekilde bu seçimleri Akıncı’nın kazanacağı yönünde olduğu” görüşünü savundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473