banner564

Turizm canlanacak

Kuzey Kıbrıs’ı her yönüyle tanıtmak ve cazibe merkezi haine getirmek için hazırlanan Ada Kıbrıs kampanyası başladı

Turizm canlanacak
banner598

Ada Kıbrıs destinasyon iletişim kampanyaları Lefkoşa Büyük Han’da yapılan etkinlikle tanıtıldı.
Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde hayata geçen kampanyalarla, ülkenin kültürel değerleri, gelenekleri, ada yaşamı, adaya özgü lezzetler, mekanlar, her mevsim farklılaşan otlar, adanın sunduğu deneyimlerle yeni bir turizm konumlandırılması hedefleniyor.
İnternet ünlüleri, sosyal medya mecraları ve dijital reklamların da kullanıldığı kampanyalarla turistlerin Kuzey Kıbrıs ziyaret motivasyonunun çeşitlendirilmesi, Türkiye’den Kuzey Kıbrıs'a olan turizm talebinin artırılması, yaratıcı, ilgi çekici ve özgün bir marka kimliği yaratılması, Kuzey Kıbrıs’ın eşsiz bir seyahat deneyimi sunan, kültürel öğeleri güçlü, sıcak ve konuksever insanların yaşadığı bir ada ülkesi olarak konumlandırılması amaçlanıyor.
Kampanya için oluşturulan sosyal medya hesapları, instagram ve facebook üzerinden "adakibrisim" adıyla takip edilebiliyor. 

Ataoğlu: Son 6 ayda yüzde 40 turist artışı oldu
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu lansmanda yaptığı konuşmada, kampanya için 9 aydır uğraş verdiklerini dile getirdi.
Ülkeye tatil yapmak için gelenlerin zaman zaman iş kurduklarını ve ev aldıklarını anlatan Ataoğlu, herkesi KKTC’ye davet etti,  "Gelip görüp yaşamak gerek" dedi.
"Son 6 ayda yüzde 40 turist artışı oldu… 6 ay sonra yüzde 100 artış hedefliyoruz” diyen Ataoğlu,
gerek uçak sefer sayılarının artırılması, gerek alternatif şirketlerin devreye girmesi  ve gerekse alternatif gemi seferlerinin aktif hale gelmesiyle de bu hedefin mümkün olacağına inandığını belirtti.

Yazgı: Yeni bir tanıtım stratejisine gittik
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ise KKTC'nin gerek dünya gerekse Türkiye'de tanıtımı için yapılması gerekenlerle ilgili kararlar aldıklarını söyledi. KKTC'deki birçok projenin paydaşı olduklarını ifade eden Yazgı, yaptıkları iş birliği anlaşmalarının en önemli kalemlerinden birinin turizm olduğunu vurguladı.
Alınan kararlar çerçevesinde yeni bir tanıtım stratejisine gittiklerini söyleyen Yazgı, hedef ülke ve kanalları beraber belirlediklerini belirtti. Kampanyalardan başarılı sonuçlar aldıklarını söyleyen Yazgı, tanıtım çalışmalarını ikiye ayırdıklarını; Türkiye vatandaşları için Ada Kıbrıs, dünya için Visit and Discover North Cyprus kampanyalarını oluşturduklarını ifade etti. Kıbrıs'ın konukseverliğini, insanların sıcaklığını, yemeklerin güzelliğini ve çektikleri acıları dünyaya anlatmanın önemine işaret eden Yazgı, ülkeye gelen her turistin bir elçi olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç kampanya hakkında bilgi verdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Simdi ercana direkt ucus yoksa yapilacak sey turlari antalyaya indirip pasaporta damga vurmadan kimlikle kktc ye ulastirmak bunun icinde kthy yi kullanacaksinantalya ercan gecisini de turkiye subvanse edecek

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 2 ay Önce

Bak sen trola. Bizim(!) Ataogluna ve hükûmete gerizekâlı gibi davranıp akıl da veriyoooo... Layıksin iktidar. Eeeee liyakatsizler tiyatrosu...

Mehmet mus
Mehmet mus - 2 ay Önce

Book yapacak

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

Antalya Bodrum Turizminin Yunan Adalarına kaydığı Bu günlerde Boş Hoteller ile zor Turizm günleri yaşayan Türkiyeden ve Antalya’dan KKTCdeki boş Hotellere Turist mi taşıyacağız acaba ??

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Ada turizim cenneti . Ama sadece Güney tarafı. Kuzey ise hırsızlık , fuhuş, uyuşturucu, kaçakçılık ve kumar turizmi! Guneye gelen turist ortalama bin eu bırakır, kuzeye gelen ise nah birakır. Çalıp gider.

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Yalançı değilsen ve gerçekten o kadar artış oldu ise refah payı olarak çalışana yansıt bakalım.
O artış Ruma gelen turist sayısındaki artıştan kaynaklı. Hani saatlik ve günübirlik bizim tarafı da zitaret edenler. Onlar turist deyil ve gamaşa. Onlar sadece ziyaretci. Ziyaretci ile turistin farkını bile bilemeyen Turizin bakanı. Eeeee KaKaTC iste. Liyakatsızlik işte.

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Turizim değil bre gamaşa. Memleketi satış fuarı de şuna. Recebin deliği gibi milyonlarca nüfus için.

Doğru Söz
Doğru Söz @Doğru Söz - 2 ay Önce

Pardon yani. Dediği gibi...

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474