banner564

Teminatla serbest

Sahte diploma suçundan aranan Fatoş Ünal, Türkiye’den dönerek Güzelyurt Mahkemesine çıkarıldı 

Teminatla serbest
banner598

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTÜ) yürütülen soruşturmada okuldan sahte diploma aldığı tespit edilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Kadın Kolları Başkanı Fatma Ünal dün sabah erken saatlerde Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı. 
Yargılanmak üzere teminata bağlanan Ünal, bir süredir yurt dışındaydı. 
Adana-Ercan seferiyle sabah 06.30’da yurda dönen Ünal, hücre tutukluluğuna tabi tutulmadan sabah 08.40’ta mahkemeye çıkarıldı.
Ünal’ın yurtdışını çıkış yasağı, haftada bir gün polise karakoluna giderek imza atması,  100 bin TL nakit teminat yatırması ve 2 kefilin birer milyon TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına emir verildi.
Böylece sahte diploma soruşturması kapsamında tutuklanan diğer isimler gibi polis gözetiminde kalmadı.
Teminat şartlarını yerine getiren Ünal, mahkemeden sonra evine çekildi. 
Juju Butik’in işletmecisi de olan Ünal’ın sabahın erken saatlerinde ve gizlice mahkemeye çıkarılması tepkileri beraberinde getirdi.

Özersay: Bu kıyağı kim çekti
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Ünal'ın neden erkenden mahkemeye çıkarıldığını sorguladı, "Kendisine bu kıyağı kim çekti? Bu kıyağı kimin talep ettiği malum
ama kimin kabul ettiğini öğreneceğiz ve onları da deşifre edeceğiz" dedi. Özersay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 “Bu iş kapanmadı, kapanmasına izin vermeyeceğiz” demiştik değil mi! Sahte diploma olayında artık sıra en gıymatlılara geldi!
Çekirge bir sıçradı, iki sıçradı ama üçüncüde yakayı ele verdi, daha fazla kaçamadı… 
Bu arada tüm diğer mahkeme önüne çıkarılan sahte diplomalılardan farklı olarak bu şahıs neden sabahın köründe mahkemeye çıkarıldı? Basın görmesin, kimse fotoğraf alamasın ve “incinmesin” diye değil mi? Kendisine bu kıyağı kim çekti? Bu kıyağı kimin talep ettiği malum ama kimin kabul ettiğini öğreneceğiz ve onları da deşifre edeceğiz.
Az sabır, sıradaki gelsin…”

Özkunt: Tuz bile koktu
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Nevzat Özkunt da Ulusal Birlik Partisi Kadın Kolları Başkanı Fatoş Ünal'ın sahte diploma aldığı iddiasıyla mahkemeye çıkarılmasını değerlendirerek, “Örneği görülmemiş bir şekilde gizlice mahkemeye çıkarılıp teminatla serbest bırakıldı” dedi. Özkunt, Ünal’ın durumunu değerlendirirken “Eski bir başbakanın yok yere 3 gün tutuklu kaldığını ve her gün kelepçeli olarak basın önünde mahkemeye çıkarıldığını” kaydetti. Özkunt, "Başbakan'ı, Ulusal Birlik Partisi'ni, polisi, savcılık makamını ve mahkemeyi" eleştirerek, “Tuzun bile koktuğu dönemlerden geçiyoruz” dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
X
X - 2 ay Önce

Kadın seksi. Ne yani KaKaTC de seksilik işe yarar özellik değil mi?

X
X - 2 ay Önce

Son dakika haberi. Ü.Ü 'in metresidir diyorlar. Bu kıyak da anca öyle bir güçten gelir. Yargıca gelince, güce tapan yargıç olmamalı. O da görevden men edilmeli. Yüksek Mahkeme başkanı göreve. Teşkilatin içinden değilse tabii... o da içinde ise Ü.Ü da içinde ise hükümet istifa. Etmiyorlarsa " Battı balık yan gider" deyip, kimse Devleti siklemesin. bakalım ne olur. Artık böyle gitmesinden daha bok ne olur ki...

Vatandaş
Vatandaş - 2 ay Önce

Özkunt, “Tuzun bile koktuğu dönemlerden geçiyoruz” ...

Hakkı
Hakkı - 2 ay Önce

“ Sınır Tanımayan Doktorlar ” .. Dünyamızda.. hayatlarını insanlığa adamış Canımız..
DOKTORlarımız… yüreklerine sağiık onların. Gereksiz.. hiç uğruna.. kelepçelenen eller..
Tutuklamalar.. unutulur mu .. !

Refik
Refik - 2 ay Önce

Yasalar herkese eşit... Adalet.. var da.. ? VAR incelemesi.. ?

Refik
Refik - 2 ay Önce

Dünyanın en tehlikeli yaratığı sadece hukuk bilen hukukçudur... Anonim
Adaletsizliğin en büyüğü, adil olmayıp adil gibi görünmektedir...
Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır... Hz. Muhammed
Bir kişiye karşı yapılmış haksızlık, bütün insanlığa karşı yapılmış haksızlık demektir... Emile Zola

Berke
Berke - 2 ay Önce

Eşitlik arayan mezara gitmeli. ( Alaman atasözü

Yaman
Yaman - 2 ay Önce

Onun korkusu yok arkadında dağğğğğ var


SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473