Maliye Bakanı Zeren Mungan ile kamuda yetkili sendikaların yetkilileri “2015 Mali Yılı Protokol Görüşmeleri” kapsamında bir araya geldi. Toplantıya, bakanlık yetkilileri de katıldı.
Bakan Mungan, toplantıda yaptığı konuşmada, sendikalarla daha önce yapılan görüşmede kendisine iletilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Sendika yetkililerine maaşlarda yapılan düzenlemeler konusunda bilgi veren Mungan, Bakanlar Kurulu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle 19 Şubat’tan sonra her hangi bir mali düzenleme yapılamayacağı için bu düzenlemeler için yasa gücünde kararname çıkardığını belirtti.
Bu kararname ile getirilen artışın detaylarını anlatan Mungan, 2 bin 110 TL’ye kadar maaş alan çalışanlardan hiç vergi kesilmeyeceği bir vergilendirme düzeni getirildiğini belirtti. Konuşmasında TÜFE endeksinin doğruluğuyla ilgili şüpheler konusunda yapılan çalışmalara da değinen Mungan, Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ) tüketici tercihlerinin değişimiyle ilgili araştırmasından bahsetti ve bu çalışmayla daha gerçekçi sonuçlara ulaşılabileceğini ifade etti.
Mungan, sendikalardan daha önceki toplantıda gelen talepleri de cevapladı.
Kaptan: Eşitlikten sözedilemez
KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan ise, geçmiş hükümetlerde olduğu gibi CTP-DP hükümetinin de ne olduğunun görüldüğünü söyledi.
Hayat pahalılığı ödeneğinin kimisine 72, kimisine 83, milletvekiline 130, sosyal sigortalıya 26 TL olarak uygulanacağı bir sistemde eşitlikten söz edilemeyeceğini ifade eden Kaptan, sosyal yardım alanların durumunu anlatmak için “kelimelerin dahi yetersiz kalacağını” savundu.
Özkardaş: Her yıl 400-500 milyon vergi kaçırılıyor
KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş da CTP ve DP’nin muhalefette olması halinde bugünkü uygulamalar karşısında fırtınalar koparmış olacağını savunarak, ülkede hırsızlık, yolsuzluk yapanlara dokunulmadığını, her yıl 400-500 milyon dolar civarında vergi kaçırıldığını iddia etti.
Özkardaş sendikaların Bakanlığa ilettiği 11 maddelik taleplerin yanında KAMU-SEN’in kendi taleplerini de Bakan Mungan’a ilettiklerini açıkladı.
Gökçebel: Protokol masasını kapatmaya çalışıyor
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de hükümetin Göç Yasası diye bilinen yasayı ortadan kaldırmak yerine tüm çalışanları bu yasaya dahil etmeye ve protokol masasını kapatmaya çalıştığını söyledi.
Gökçebel, “Göç Yasası üzerinde bu kadar ısrar edilmesinin mevcut hükümetin geçmiş hükümetlerden farkı olmadığını gösterdiğini” ileri sürerek, bazı büyük otellere ve üniversitelere sağlanan mali imkanların, öğretmen ve doktor eksikliklerinin giderilmemesinde kullanılmadığını, bu tip uygulamalar yapan eski hükümetlerinse halk tarafından en ağır şekilde cezalandırıldıklarını kaydetti.
Açıklamalar esnasında KTÖS, protokol masasındakilere ve basın mensuplarına “Mevlit Lokumu” ikramında bulundu.
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 10:01