Ufuk ÇAĞA
Kuzey Kıbrıs’ta 5 gün süren bayram tatili dün sona erdi. Devlet daireleriyle birlikte hastanelerde vatandaşa hizmet verdi. Yalnız dün izin alarak tatili 9 güne çıkaran birçok görevli nedeniyle vatandaş hizmet alımı noktasında mağdur oldu. Girne Akçiçek Hastanesi’nde dün tedavi için giden çok sayıda vatandaş, ‘doktor izinli’ cevabını alarak tedavi olamadan evinin yolunu tuttu. Bayramın 3’üncü günü yüzündeki yanık nedeniyle Girne Akçiçek Hastanesi acil servisine giderek pansuman yaptıran, ülkenin tanınmış spor yazarlarından Kuzey Ertopaloğlu plastik cerraha görünmek için dün gittiği hastanede tam anlamıyla bir şok yaşadı.
“Özele gidiniz...”
Bayramın son günü yaşadığı bir olay sonrasında yüzü kaynar su ile yanan Kuzey Ertopaloğlu, dün Girne Akçiçek Hastanesi’nde yaşadıklarını Diyalog Gazetesine şöyle aktardı; “yaşadığım olay sonrasında Girne Akçiçek Hastanesi acil servisine giderek ilk tedaviyi orada yaptırdım, burada bana yüzümdeki yanıkların derin olduğunu bu sebeple de bir plastik cerraha görünmem gerektiğini söylediler. Yine bana hastanedeki plastik cerrahın bayram izninde olduğunu ve Perşembe günü geleceğini söylediler. Ben de sabah 07.00’de numara almak ve plastik cerraha bakınmak üzere bu hasteneye yeniden gittim ve sıra numarası da aldım. Ancak kısa bir süre sonra buraya gelip sıra numarası alan ve doktor bekleyen vatandaşlarda bir hareketlenme oldu. Ben de durumun ne olduğunu öğrenmek üzere sosyal sigorta adına numara veren görevliye bu hareketlenmenin nedenini sordum. Buradaki görevli bana polikliniklerde görevli birçok doktorun bayram sonrası tek iş günü olan bugün için de izin aldıklarını ve birçok polikliniğin çalışmadığını söyledi. Bende o zaman niye bize numara verip beklettiniz diye sorunca bana “özele gidiniz” tavsiyesinde bulundu”.
Bu ülkede yaşadığım için utanıyorum
Ardından Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine giderek tedavisini yaptırdığını aktaran Ertopaloğlu sözlerine şunları ekledi ;“Burhan Nalbantoğlu’na gelip tedavimi yaptırdıktan sonra buradaki görevli doktorlar bile böyle bir rezaletin olmaması gerektiğini söylediler ve bu durumu ayıpladılar. Bugün benimle birlikte Girne’deki hastanede birçok hasta vardı. Ben arabam var diye buraya gelebildim, peki arabası olmayan, parası olmayan ne yapacak, onlar ölsün mü, ne yapsınlar? Bu nasıl bir devlettir, bu nasıl bir sistemdir? Artık ülkenin çalışan hiçbir kurumu kalmadı. Demek ki insanın başına gelmedikten sonra neyin ne olduğunu anlayamıyormuş, yazıklar olsun.”
Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 10:20