banner564

“Süreçte aktif rol alınacak”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Hükümet’in 50 yıldır devam eden Kıbrıs sorununun çözülebilmesi için ortaya konan çabaları destekleyeceğini bildirdi

“Süreçte aktif  rol alınacak”
banner598

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, dün yeniden başlayan Kıbrıs müzakereleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada Hükümet’in süreci destekleyeceğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, Hükümet’in 50 yıldır devam eden Kıbrıs sorununun iki kurucu devletin siyasi eşitliği temelinde iki toplumlu, iki bölgeli federasyon hedefiyle çözülebilmesi için ortaya konan çabaları desteklemek amacıyla üzerine düşeni yapacağını bildirdi.

Yorgancıoğlu, Hükümet’in, bir yandan çözüm sürecinin aktif bir tarafı olacağını, diğer yandan da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakerelerin ileriye taşınması noktasında ortaya koyacağı tüm olumlu çabaların en büyük destekçisi olacağını vurguladı.

Başbakan Yorgancıoğlu, ortak açıklamanın müzakere sürecinin planlanmasına ve liderlerin müzakerelerde ele alacakları konulara ilişkin önemli bir zemin oluşturduğu gibi, müzakerelerin ilerlemesine katkı koyacak değerli rehber niteliğinde bir belge olduğuna dikkat çekerek, “Bundan sonraki süreçte ilgili tüm tarafların yapıcı bir tutum ortaya koymaları suretiyle, müzakerelerin ilerletilmesi ve Ada’ya mutlak barışı getirecek şekilde sonuçlandırılması gerekmektedir” dedi.

Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiades’in ara bölgede bir araya gelerek, uzun bir sürenin sonunda mutabakata varılan ortak açıklama temelinde müzakerelere başlamasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 07:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473