banner564

Soruşturma sürüyor

Sahte evrak düzenleyerek çalıştığı iş yerinden para çalmakla suçlanan üretim müdürünün cep telefonu ve bilgisayarı inceleniyor

Soruşturma sürüyor
banner598

Lefkoşa’ya bağlı Haspolat’ta faaliyet gösteren bir iş yerinde üretim müdürü olarak çalıştığı dönemde şirkete ait paraları çaldığı gerekçesiyle tutuklanan Sinan Ceylan hakkındaki soruşturma devam ediyor.
Zanlı dün ek süre talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlının, şirket adına alınan paraları evrakları sahteleyerek, çaldığı açıklandı.
Soruşturmayı yürüten polis, Haspolat’ta faaliyet gösteren bir iş yerinde üretim müdürü olarak çalışan zanlı Sinan Ceylan’ın 2023-2024 tarihleri arasında şirket adına alınan malzeme ve montaj ücretlerini muhasebeye yatırmadığını, ilgili makbuz ve evrakların üzerinde değişiklikler yaparak, sahtelediğini belirtti.
Polis, zanlının sahte evrakları şirket muhasebesine vererek, 24 bin 140 TL, 600 Euro ve 5 bin 850 Sterlin parayı çaldığını söyledi. 
Polis, şikayet üzerine zanlının tutuklandığını,  faturaların, makbuzların ve fişlerin emare alındığını ve incelemesinin sürdüğünü dile getirdi. Polis memuru, zanlının 2 kez mahkemeye çıkarılarak, toplam 6 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde çalıştığı iş yeri adına fatura edilen bir adet matkabın zanlının avukatı tarafından kendisine teslim edildiğini belirtti.
 Polis, zanlının 2 adet cep telefonuyla, iş yerinin vermiş olduğu bilgisayarının inceleneceğini açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlının 4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Süreye itiraz etmeyen zanlının avukatı müvekkilinin doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.  Mahkeme,  zanlının soruşturma maksatlı 4 gün daha poliste tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473