Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 09:21
Sokak sokak açıklandı
Aşağı Girne kanalizasyon altyapı işleri için ihaleye çıkılıyor
Girne Belediyesi, Aşağı Girne kanalizasyon altyapı işleri için ihaleye çıkıyor.
Belediyeden yapılan açıklamada, Girne Belediye Meclisi’nin Aşağı Girne kanalizasyon altyapı işleri için eylül ayında ihaleye çıkması kararı aldığı belirtilerek, kentin özellikle yoğun yapılaşma olan batı bölümünde kanalizasyon altyapı ağının bulunmadığı kaydedildi.
Turizm açısından önemli bir kent olan Girne’nin prestijli bölgesi olan proje alanının zeminin kayalık olması nedeniyle konutlara ait atık su kuyularının kısa sürede dolup taştığı belirtilen açıklamada, projenin hayata geçmesiyle sağlık sorununun ortadan kalkacağı ve kanalizasyon ağının batıya doğru genişleyeceği anlatıldı.
Proje kapsamında eski atıksu terfi istasyonunun iptal edileceği ve yeni istasyonun daha düşük bir seviyede inşa edileceği belirtildi.
Finansmanı TC Büyükelçiliği ile Girne Belediyesi tarafından karşılanacak projede yapılacak altyapı işlemleriyle kanalizasyon ağının geçeceği sokak isimleri şunlar:
“865 m. 400 mm. ile 1,300 m. 200 mm. çapında kanalizasyon hattı ve terfi istasyonu inşası. Proje, gelecekte kanalizasyon sistemine katılacak Karaoğlanoğlu bölgesi ve Girne’nin batısındaki yerleşim yerlerini toplayacak ana kollektörün başlangıcını da kapsayacak.
Projenin kapsadığı sokaklar; 30 Ağustos Sokak, Yasemin Sokak, Mustafa Mühürcü Sokak, Mercan Sokak, Said Terzioğlu Sokak, Mavi Kordon Sokak, Gazi Osman Paşa Sokak, Polatlı Sokak, Mehmet R. Muhtar Sokak, Adaçayı Sokak.”
Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 09:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sarp Ege - 3 yıl Önce
Sn. MM Maraş'ın Rumlara verilerek , karşılığında Ercan Hv. Limanı ve Magosa limanındaki ambargonun kaldırılmasını savunmaktadır. Kısa vadede bu öneri ekonomiye nefes aldırabilir.Doğrudur. Ancak Maraş'ın tamamı Rum'lara ait değildir.Bir kısmı Türk Vakıflarına aittir. Bu öneri palyatif bir çözümdür. Kalıcı değildir. Rumlar her fırsatta adanın tamamına sahip çıkmaktadır. Yarında başka isteklerde bulunurlar. Garantisi varmıdır, bence yoktur. Şu anda TC Israil ve Mısırla ilişkilerini düzelme yolunda. İsrail C.B. nının son TR ziyaretinde KKTC hava sahasını kullandığı söylenilmektedir. Ayrıca Israil'deki doğalgaz rezervlerinin fazla olmadığı, Avrupa'ya alternatif olmadığı uzmanlarca belirtilmektedir. İleride bu doğalgaz KKTC yanından TR'ye verilebilir. 2 tarafın karşılıklı asgari müştereklerde anlaşarak adada 2 ayrı bağımsız devletin olması en mantıklıdır. Tabiiki 2 tarafında fedakârliklarda bulunması şarttır. Bu saatten sonra dili, dini, yaşam tarzları ayrı 2 toplumun aynı devlet çatısı altında yaşaması çok zor.
Turkish power - 3 yıl Önce
Orayı burayı vermeyi düşünmek yerine 50 yıldır gelen yardımları ab fonlarını yagmalamayi değil bunları üretime altyapıya memleketi adam etmeye harcayacaktiniz yarım gün mesai verimsiz santral çatlamış gölet 13. Maaş işin kolayına kaçıp sağlığı tüp bebeğe eğitimi İngiltere ve TC de sınavsız üniversiteye gümrüksüz içki ve arabaya TL kazanıp sterlinle yaşamaya ihale etmeyecekti iz
Sn. MM Maraş'ın Rumlara verilerek, karşılığında Ercan Hava limanı ve Magosa'nın kullanıma açılarak ekonominin canlanacağını savunmaktadır. Kısmende olsa doğrudur. Ama gözden kaçırdıģı Maraş'ın bir kısmı Türk Vakıflarına aittir. Maraş'ın tamamını vermek nasıl olacak? Adanın tamamında hak iddia eden Rumlar ileride Ercan Hv. Limanına yeniden anborga kondururlar. İstekleri bitmez..Maraş'ı verdiğimizle kalırız.İsrail ve Mısırla ilişkilerimiz düzelme yolunda. İsrail C.B.nın yıllar sonra yaptığı TR gezisinde KKTC hava sahasından geçtiği söylenilmektedir.Nitekim Israil'de çıkan doğal gaz rezervinin abartıldığı ,ancak TR'ye yeteceği uzmanlarca belirtilmektedir. Sözün kısası Sn. MM 'nin görüşleri palyatif bir öneridir. Şahsi kanımca her 2 tarafında asgari müştereklerde anlaşarak adada 2 ayrı bağımsız devlet olmasıdır. Dini, dili, yaşam tarzları ayrı olan 2 ulusun tek devlet altında yaşaması nerdeyse imkansiz. Geçmısteki acı olaylar ibretliktir.