banner564

‘Rum tarafı uzlaşmıyor’

Holguin’le görüştükten sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, “Ortak zemin olmadığı daha da kesinleşti” dedi

‘Rum tarafı uzlaşmıyor’
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere’nin başkenti Londra’da, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile görüştü. KKTC Londra Temsilciliğinde yer alan görüşme, bir saat sürdü.

Holguin’le görüştükten sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, “Ortak zemin olmadığı daha da kesinleşti” dedi. Tatar, Rum liderliğinin uzlaşmaz tutumundan dolayı Kıbrıs sorununda yeni sürece geçilemediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar’a görüşmede, Özel Temsilci Güneş Onar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, görüşme sonrası Türk Ajansı Kıbrıs muhabirine yaptığı açıklamada, Türk tarafının Kıbrıs sorununun çözümü ile ilgili pozisyonunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, Holguin’in, ortak zemin bulmak için ortaya koyduğu gayretlere teşekkür etti.

Gelinen aşamada ortak zemin olmadığının kesinleştiğini belirten Tatar, Holguin’in 10 Temmuz’da raporunu BM Genel Sekreterine sunacağını söyledi.

Göreve başladığı günden bugüne ortak zeminin daha da yok olduğunu Holguin’in de gördüğünü belirten Tatar, Rum liderliğinin uzlaşmaz tutumundan dolayı Kıbrıs sorununda yeni sürece geçilemediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, mülkiyet konusunda son günlerde yaşanan gelişmelere de değinerek, mülkiyet konusunda çarenin Taşınmaz Mal Komisyonu olduğunu söyledi.

Rum liderliğinin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde inşaat sektörüne yatırım yapan kişilere karşı başlattığı caydırma faaliyetleri bağlamında, yargıyı da bu siyasete alet ettikleri bir organize saldırı yürüttüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu konudaki gelişmeleri de Holguin’e aktardığını kaydetti.

Bu konunun kendilerini üzdüğünü belirten Tatar, mülkiyet konusundaki başvuruların adresinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından da tanınan Taşınmaz Mal Komisyonu olduğunu belirtti.

Tatar yuvarlak masa toplantısına katıldı

Öte yandan Tatar, Londra’da, Chatham House’da yuvarlak masa toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, İngiliz gazeteciler ile de bir araya geldi.

Görüşmelerde, Kıbrıs konusunun çözümüne dair vizyonunu anlatan Tatar’a, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin ve Özel Temsilcisi Güneş Onar eşlik etti.

Gazetecilerle yapılan yemekli toplantıya, The Telegraph başyazarı Philip Johnston, The Sunday Express Siyasi Editörü David Williamson, The Spectator köşe yazarı ve eski The Sunday Telegraph Yardımcı Siyasi Editörü Melissa Kite, Bağımsız Gazeteci ve The Daily Express eski Sosyal İşler Editörü Sarah O’Grady, Peterborough eski Muhafazakar Parlamento Üyesi, Lordlar Kamarası Üyesi ve David Davis'in (Brexit'ten sorumlu bakan olduğu dönemde) eski Özel Danışmanı Lord Stewart Jackson katıldı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 2 gün Önce

Şimdiki Türk ve Rum liderlerin hayalleri ve otomatik olarak hedefleri farklı. 180 derece zıt. 180 derece zıt ve tavizdiz görüşlerde uzlaşma mı olur?

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 gün Önce

RTE Türkiye'yi batırmasa ve Dünya Bankası ve IMF nin parasına muhtaç olmada bu görüşmeler olmazdı. Bu görüşmeler hiç ama hiç sanimi değil ve zamana oynama amaçlı. Hiçbir netice çıkmaz.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 gün Önce

Sayın TRNC bey eninde sonunda gidip de gelmeyecek olan TRNC bey sizsiniz !

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 gün Önce

Ortak zemi YOK diyoruz !
50 yıl daha Elektriksiz ve Susuz Yönetilemeyip her geçen gün Fakirleşip Yoksullaşan ve Bakımsızlıktan Dökülen KKTCde Yaşamaya Devam !!

Doğru Söz
Doğru Söz @Hasan Nuri - 2 gün Önce

Hasan bey, hayatta birinci öncelik can güvenliğidir. Sonra özgürlük ve mal güvenligi. Türkiye'den başka kimse bize bunları sağlamaz. Sağlamadı da. O saydiklarıniz söylediklerim yanında sadece küçük teferruatlardır. Yönetimler ayrıdır. İnsanlar da lâyık olduğu gibi yönetilir.

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 gün Önce

Kıbrıs sorununu iki sol görüşlü lider bile çözemedi. Kıbrıs sorununu sağ görüşlüler veya faşistler asla ve asla çözemez. Rum mallarına çöken da, Kıbrıs Türkünü azınlık gören ve sanki da eşit hakların bir kısmını vermeyi bize lûtufmuş gibi davranan da asla ve asla çözemez.

Öz
Öz - 2 gün Önce

Fırsatını bulup KKTC yi ilan etmişsin ve dünyayı karşına almışsın. İhracatın yasaklanmış, Mağusa limanın yasaklanmış ve en önemlisi kurduğun devlet BM ce anında yasaklandı. İlerde tanınması da yasaklandı. Ayrılıkçı bir yapı olduğu ilan edildi. Türkiye’nin bir alt yönetimi olduğu deklere edildi. Karar var ama Tatar bu kararı ya anlamıyor, ya da dünya ilişkilerinden bihaber. Ortak zemin yok diyor. Ortak zemin BM kararlarına göre aranır. Tatar’a göre değil. Sonra dönüp Annan Planına Evet demenin karşılığında Kıbrıslı Türklere verilen TMK nu bir iç hukuk yolu görmesi ayrıcalığının ilelebet devam edeceğini sanıyor. Yasaklanmış, ayrılıkçı devlet için ahkam kesmeye devam edersen ve bu kafayla gidersen, yarın TMK nunu da AİHM geçersiz sayabilir. Elma ile armutu karıştırıyor, farkında değil.

TRNC
TRNC - 2 gün Önce

Hasan Nuri gule gule. Hiç geri gelme.

Turkish Power
Turkish Power - 1 gün Önce

Damat ferit hasan pasa yapma bize numero palikarya annani rddetti ab ye tam uye oldu crans montanada tuydu simdi uzlasma bunun isine gelmez cunku hem irza geciyor hem magdur olarak senin ab ve bm tarafindan hakli gorunuyor bu durumu degistirip bu ranttan sirt sivazlanmaktan magdur gorunmekten vazgecer mi ayni taktigi ermenistan da uyguluyor hakli biziz magdur edilen biziz ne ermenistan ne rum cozum istemez cunku o zaman magdur edebiyati yapamazlar bunlar ancak turku ve azerbaycan turkunu kolelestirebilirler ise bu tarz bir cozum isterler yani kapi acik istedigin yere yAllah yolun acik ola


SIRADAKİ HABER

banner608

banner473