banner564

Rasyonel formül bulunmalı

Erhürman, başka bir devlete ait bir resmi kurumun gidip bir başka ülkedeki su kaynaklarının tümünü yönetmesinin doğru olmadığını söyledi

Rasyonel formül bulunmalı
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Tufan Erhürman, Türkiye’den KKTC’ye gelen suyun yönetimi konusunda bir takım belirsizlikler bulunduğunu ancak bunların rasyonel formüllerle çözüleceğine inandığını belirtti. 
Erhürman, başka bir devlete ait bir resmi kurumun gidip bir başka ülkedeki su kaynaklarının tümünü yönetmesinin doğru olmadığının ve bunun da dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini kaydetti.
Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Tufan Erhürman, suyun yönetimiyle ilgili TC ve KKTC hükümetleri arasında bir diyalog süreci yaşandığını kaydetti. 
İki devlet arasında uluslararası bir anlaşma imzalandığını kaydeden Erhürman, dönemin hükümeti bu konuyu meclis gündemine getirdiğinde, o dönemki CTP’li milletvekillerinin bu anlaşmanın içeriğine karşı çıktıklarını ve birçok kesim tarafından da eleştirildiklerini hatırlattı. O dönem bu konuda ret oyu veren CTP’li milletvekillerinin suyun yönetiminin kimde olacağının ve yönetim modeline ilişkin ayrıntıların bilinmemesinin altını çizdiğini ifade eden Erhürman, “2010 yılında başlayan bu konudaki belirsizlik bugünlere kadar geldi” dedi. 

“Özel şirketin yöneteceğine dair bir madde yok”
Dönemin TC ve KKTC hükümetleri arasında imzalanan anlaşmaya ve protokole bakıldığı zaman bu suyun yönetiminin özel şirkette olması gerektiğine dair herhangi bir hükme rastlamadıklarını dile getiren Erhürman, bu konudaki sıkıntının projenin temellerinin atıldığı 2010 yılında giderilmesi gerektiğini ancak iki tarafın da “Su akmaya başlasın da bakarız” düşüncesiyle hareket ettiğini vurguladı. 
Veysel Eroğlu’nun, “Bu teknolojinin uzman kişiler tarafından yönetilmesi gerekiyor” sözünü anımsatan Erhürman, ülkemizdeki mühendislerin donanımlı kişiler olduğuna vurgu yaparak, Türkiye Devlet Su İşleri’nin Kıbrıslı Türk mühendislerle birlikte ortak çalışma yapıp tecrübelerini aktarabileceğini ifade etti. 

Tahsilat akıllı sayaçla yapılmalı
Yaşanan sıkıntıların çözülemeyecek sorunlar olmadığının altını çizen CTP Genel Sekreteri Erhürman, suyun yönetimi konusunda yetkinin Kıbrıslı Türklerde olması gerektiğini, tahsilatın da akıllı sayaçlarla BESKİ veya bugün olduğu gibi belediyeler tarafından yapılabileceğini ifade etti.
Özellikle tahsilat kısmındaki sıkıntının akıllı sayaçlarla da giderilebilecek olmasından dolayı suyu yönetme yetkisinin Kıbrıslı Türklerde olmasında bir mahsur görmediğini dile getiren Erhürman, “Neyi yapamıyoruz? Anlamıyorum” dedi. 
“Suyun yönetiminin Türkiye’nin istediği şekilde olmaması halinde ne gibi gelişmeler yaşanabilir?” sorusuna cevap veren Erhürman, Türkiye’nin Kıbrıslı Türklere karşı tehditkar bir tutum içine gireceğini düşünmediğini, düşünmek istemediğini ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2015, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474