Başbakan Özkan Yorgancıoğlu dünkü Bakanlar Kurulu öncesi yaptığı açıklamada, hükümetin kriz noktasında olmadığını söyledi. Yorgancıoğlu, bir sorun olduğunu ancak bunun kriz olmadığını belirtti.
“Hükümette kriz olması başka, bazı anlaşmazlıklar olması başkadır” diyen Yorgancıoğlu, her koalisyon hükümetinde anlaşmazlıklar olabileceğini belirtti.
Yorgancıoğlu, bir üniversitede öğrenciler arasında yaşanan gerginlikle ilgili tedbir alınacağını söyledi. Yorgancıoğlu, Rum tarafında oynanan bir maçta Türk bayrağı yakılması olayını da kınadı.
Başbakan Yorgancıoğlu, evrak sahteleme suçundan iki kişinin mahkum edilmesi konusunda, “Evrak sahteleme, imza taklit etme olayının mahkemelerce yargılanmış ve cezalandırılmış olması da bizim geçmişte ve bugün söylediğimiz ‘yapanın yanına kalmayacak’ iddiamızın da hayat bulmuş bir şeklidir. Bu bakımdan önemlidir” dedi.
“Üniversiteler eğitim yuvası olmalı”
Bir üniversitede öğrenciler arasında yaşanan gerginliği değerlendiren Yorgancıoğlu, “Ülkemiz bir üniversiteler ülkesi. Eğitimin önemsendiği, bir sektör olduğu bir ülke. Ancak üniversitelerimizde, bazı dönemlerde, öğrenciler arasında istenmeyen gerginlikler ve çatışmalar yaşanıyor. Bunlardan bir tanesi geçtiğimiz günlerde bir üniversitemizde tekrarlanmıştır” dedi.
Yorgancıoğlu, herkesin, üniversitelerin eğitim yuvası olduğunu bilmek zorunda olduğunu belirterek, “Üniversitelerin bunun dışında faaliyetlerle tanınmasını sağlamak kimsenin haddinde olmamalıdır” diye konuştu.
“Bayrak yakılması kabul edilemez”
Başbakan Yorgancıoğlu, geçtiğimiz hafta sonu, Rum tarafında oynanan bir maçta, her iki takım da Rum olmasına rağmen bazı taraftarların Türk bayrağı yakmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Bayraklara, hangi ülkeye ait olursa olsun, saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Yorgancıoğlu, Güney Kıbrıs’ta yaşanan Türk bayrağının yakılması olayını kınadıklarını belirtti.
“Yapanın yanına kalmayacak”
Yorgancıoğlu, Başbakanlık eski müsteşarlarından Mustafa Tokay ile Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) eski Sınav İşleri Müdürü Emir Emirkanı’nın evrak sahtelemek suçundan yargılanarak, mahkum edilmiş olmasına da değindi.
Başbakan Yorgancıoğlu, “Evrak sahteleme, imza taklit etme olayının mahkemelerce yargılanmış ve cezalandırılmış olması da bizim geçmişte ve bugün söylediğimiz ‘yapanın yanına kalmayacak’ iddiamızın hayat bulmuş bir şeklidir. Bu bakımdan önemlidir” dedi.
“Yeşil Hat Tüzüğü...”
Yeşil Hat Tüzüğü ile ilgili bir konuyu değerlendiren Yorgancıoğlu, Ticaret Odası’nın tüzüğe konu olan ürünlerin sayısının artırılmasına ve Avrupa Birliği standartlarının yakalanmasına yönelik çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.
Yorgancıoğlu, Avrupa Birliği’nin (AB) Genişlemeden ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiseri Stefan Füle’nin adada olmasının, bu görüşlerin aktarılmasında fırsat yarattığını ve bu fırsatın değerlendirildiğini ifade etti.
Mali yardımın artırılması konusunda da talepleri olduğunu belirten Yorgancıoğlu, “Mali yardımın geçmişten farklı olarak daha uzun bir Avrupa Birliği bütçe dönemine denkleştirilmiş olması, yani bir yıl olmaktan ziyade 7 yıllık periyoda yayılmış olması önemli bir gelişmedir” dedi.
Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısı sonrasında açıklama yapılmadı Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 00:55