Raif Uzkan
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İzzet Türkmen başkanlığındaki Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) heyetini kabul etti.
Kabulde konuşan HAKSEN Başkanı İzzet Türkmen, 40 yılı aşkın süredir çözümsüz kalan Kıbrıs sorununda en ateşli günlerin yaşanmakta olduğunu belirterek, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun altına imza koyduğu 11 Şubat belgesinin önemine işaret etti ve Eroğlu’na gösterdiği çaba ve başarı dolayısıyla teşekkür etti.
Yaklaşık 5 aylık bir dönemdir hayatta olan sendikanın örgütlenme çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Türkmen, sendikal ve siyasal yaşama karşı halk arasında yaşanan güvensizliğe dur demek, daha adil, daha eşit daha sürdürülebilir bir sendikacılığı yaşama geçirmek için çalıştıklarını kaydetti.
“Önce devlete sahip çıkalım”
Önce devlete sahip çıkma ve bir devlete sahip olmanın önemini bilmek gerektiğini kaydeden 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu da, müzakere masasında devletin var olduğunu unutmamanın Türk tarafının elini güçlendireceğini belirtti ve “Bir devletin temsilcisi olarak müzakere masasına oturduğunuz zaman elinizdeki güç başkadır, bir toplum olarak müzakere masasında olduğunuz sürece Rum’un ve dünyanın size bakış açısı başkadır” şeklinde konuştu.
Eroğlu, “Bu devletin kuruluşu hatadır” ya da “Bir anlaşma olmazsa mahvolacağız” veya “Rumlar mecbur değil, biz çözüme mahkûmuz” şeklinde yaklaşım ortaya koymanın eli zayıflatıp Rumların zamana oynama taktiklerini çeşitlendireceğini ifade etti.
Parti başkanlarının da Cenevre’ye gittiğini, kendisinin de Cumhurbaşkanı Akıncı’yla gitmeden önce bir araya geldiğini ve fikir alış-verişi yaptıklarını kaydeden Eroğlu, halka boş yere umut pompalamanın bir anlamı olmadığını, tansiyonu yükseltmeden, her ihtimalin var olduğunu bilerek fakat “olmazsa olmazlarda” da ısrar ederek Kıbrıs’taki Türk varlığını garanti altına alacak bir anlaşma arayışı içinde olunması gerektiğini söyledi.
Hak-Sen’den hükümete çağrı
Öte yandan HAK-SEN Genel Başkanı İzzet Türkmen dün yaptığı yazılı açıklamada, hükümete “profesyonel sendikacılığı bitirme çalışmalarından derhal vazgeçin” çağrısında bulunarak, bu girişimi kınadıklarını belirtti. Türkmen, bu konuda hükümet tarafından Cumhuriyet Meclisi’ne sunulan yasa değişiklik önerisini “Şahıslara kızıp örgütlere ceza vermeye çalışan antidemokratik yaklaşım” olarak değerlendirdi. Yazılı açıklamasında Sendikalar Yasası’nın bir an önce güncellenmelisi gerektiğini de vurgulayan Türkmen, bu konuda yapılması gerekleri sıraladı.
Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 09:11