banner564

Noktayı koydu

50. yıl kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs’ta Federal çözümün mümkün olmadığını söyledi

Noktayı koydu
banner598

Barış Harekatı’nın 50.Yılını kutlama törenlerine katılan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıslı Rumların da merakla beklediği konuşmasında, federal bir çözümün mümkün olmayacağını söyledi. Erdoğan “adanın gerçeklerini görmezden gelerek hiçbir yere varılamaz” dedi.
Konuşmasında mülkiyet sorununa kısaca değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası alanda etkin iç hukuk yolu olarak tanınmış olan Taşınmaz Mal Komisyonu’nun, mülkiyet konusunda çözümün yegane adresi olduğunu vurguladı. 
Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50’nci yıl dönümünde, Dr. Küçük Bulvarı’nda düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı töreninde, konuşma yaptı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması ve iki devletli çözümün hayata geçmesine yönelik gayretlerin kararlılıkla sürdürüldüğünü kaydetti.
Konuşmasına “Kıbrıs Türk halkının özgürlüğe kavuşmasını sağlayan Barış Harekatı'nın 50’nci yıl döneminde sizlerle beraber olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum” diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adanın dört bir yanındaki kardeşlerime şahsi selamlarımızla birlikte 85 milyonun selam ve sevgilerini özellikle iletmek istiyorum. Bizleri bağrınıza bastığınız, muhabbetle kucakladığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Çözümün yegane adresi: TMK
Uluslararası alanında etkin iç hukuk yolu olarak tanınmış olan Taşınmaz Mal Komisyonu’nun adada mülkiyet konusunda çözümün yegane adresi olduğunu vurgulayan Erdoğan bunun dışında başka yollara girişenlerin, Kıbrıs Türkünü baskı altına alarak hedeflerine ulaşacağını zannedenlerin büyük bir yanılgı içinde olduğunu ifade etti.
“Ne biz oldu bittilere müsaade ederiz, ne de Kıbrıs Türk halkı tehditlere boyun eğer” diyen Erdoğan adanın kadim ve asli unsuru Kıbrıs Türklerinin yok sayılmasının mümkün olmadığını belirtti.
KKTC'nin tanınması ve iki devletli çözümün hayata geçmesine yönelik gayretlerin kararlılıkla sürdürüldüğünü söyleyen Erdoğan, “Kıbrıs Türk'ünün haksız ve hukuksuz şekilde maruz bırakıldığı izolasyonun kırılması, ambargonun kaldırılması için çabalarımız daha da artacak” şeklinde konuştu.

Aynı suda iki kez yıkanılmaz
Konuşmasına “Kardeşlerim, aynı suda iki kez yıkanılmaz, adadaki gerçekleri görmezden gelerek hiçbir yere varılmaz. Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz” diyerek devam eden Erdoğan, ‘müzakerelere yıllar önce İsviçre'de bıraktığımız yerden devam edelim’ demenin kimseye faydası olmadığını kaydetti.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

Hangi Noktayı Nereye koyduk acaba ? Kırk Yıldır Dünyanın Hayır dediği KKTCyi mi tanıtacağız ! Maraş’ı açıp SİNGAPUR mu yoksa Yönetilemeyen batmış bir KKTCyi mi İHYA edeceğiz ! Federal Çözüm bitmiştir diyenler kime hitab ediyor acaba ‘ KKTCdeki Afrikalılara Rum Mülklerini SATTIĞIMIZ İranlılara Ruslara mı yoksa Sayıları her geçen gün Azalan Kıbrıslı Türklere mi hitab ediyoruz ! AB toprağı KKTCde niye KKTCyi Kırk Yıldır yasaklayan BM ‘ AB ve Beş Daimi GK Üyelerine gidip de hitab edilemiyor acaba ! Parmağımızın arkasına saklanıp Biz Çalıp Biz Oynamayalım !
Kendi Kendimize Ne Gelin ve Ne de Güveyi olabiliriz !!

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Mr muhipyan mr koz ve digerleri kibris musul kerkuk karabag bati trakya halep TURK YURDUDUR boyle biline

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 2 ay Önce

Bahçeli " Bizim için Gaziantep ne ise, Gazze de odur" dedi. Eeee Gazze bitti. Bahceliden boş laf ( yani Gaz vermek ) dışında eylem sıfır. Benzerlik sadece Gaz. Gaz ise senin gibilerin malzemesi, yiyeceği, havası, suyu,...

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 2 ay Önce

Bak beyinsiz mahlûk. Halâ daha halep diyorsun. Ders almıyorsun. İnsanlıktan iz eser almamışsın. Faşistler ve RTE cehalete senin saydığin yerleri ezberletti. Ve ABD sizi kullandı. Suriyelilerin günahını vebalini ne bu dünyada ne de varsa ötekinde ödeyemezsiniz. Değil 5 milyon, sağ kalan tüm suriyeliler Türkiyeye mülteci kabul edilse bile. Milyonların katilisiniz. Savaş suçlususunuz.

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 2 ay Önce

Götünün deliğidir. Senin gibi ilkeller her yeri kendinin sanır. Kaldı ki toprağın olacağına beynin olsa daha iyi.

Öz
Öz - 2 ay Önce

BM güvenlik konseyi kararları orada dururken ve KKTC yasaklanmış, tanınması da yasaklanmış, ayrılıkçı bir yapı olarak 5 daimi üye tarafından onaylanmışken, neyin noktası konmuş? Hadi o zaman, bir milli maç yapalım. Direkt Londra’ya uçalım. İşimiz gücümüz vitrine oynamak. Kendimiz çalıp, kendimiz oynuyoruz. Bu gün kardeşim Esad, yarın katil Esed, sonra olmadı baştan.Ama Kıbrısın kuzeyinde, sahtekarlık almış yürümüş, enflasyon, pahalılık uçmuş, bu sıcakta elektrik kesintilerinden halk bıkmış usanmış, halkın asıl gündemi gözlerden saklanıyor. Rum mallarının yağmalanıp satılması da durdu. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Ziya ziya rum akilli olmqdi akli gitti ha senin anan baban soyun sopun belirsizse secereni larnaka limasol genelevlerinde ara girmis aci aci daha bunlar goreceklerinin yanunda solda sifir ha ha ha

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 2 ay Önce

Bak Turkish Power, insanlığın değer verdiği hiçbir özelliğin yok. Ama hiçbir. Nokta

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Ziya ziya bir baspiskoposa sor kilisede vaftiz kayitlarin var mi olmadi rum pezevenklere sor belki anani taniyan biri cikar ha ha ha acitmis acitmis kicinin uzerine oturamiyorsun

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 2 ay Önce

Ziya'nın sorusuna cevap ver. Anladınsa. Peki yahudi, Türk, Rum, Amerikan, İngiliz vs. farkları neyniş? Genondan başla medeniyetten ve gelişmişlikten, icatlardan, sonlandır. Bakalım kim üstünmüş.

Ziya
Ziya - 2 ay Önce

Az söyledin re arnavut ..Mekke,medine,kore,viyana buraları saymadın...Haha ha haaa...Yoksa unuttunmu? Ha bu arada Türk nedir aöa?Bir tanımını yap da bilelim biz de..Sen çok akıllısın ya..Acaba :-)

Hasan Aşçıoğlu
Hasan Aşçıoğlu - 2 ay Önce

Bu tür yorumlar yazılmasına nasıl izin verirsiniz.
Hiç mi Terbiye almadınız.
Bu ahlaksız yorumların yazılmasına izin veren, görmezden gelen Sözde Gazeteciler de onlar gibi benim gözümde.
Ayıptır ayıp

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Uc salaksorlere(muhipyan mangal kozu ve yalan dolan soz+ ziya aramis)KOYDU bu salaksorlere donme dolap cakma rahmetli ustatlarinin yaninda mutluluklar diliyoruz YERSE

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 2 ay Önce

Bre geri zekali , evrimleşmemiş mahlûk. RTE burda senin gibilere konuştu. Dünyaya değil. Zaten hep öyle yapıyor. Dünyada onu kaale alan yok. Zaten Turkus Power olsaydı Gazze için birşey yapardı, konuşup durmazdı. Orospu karı gibi boş boş konusuyorsun.


SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474