banner564

Net mesaj

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, AB’den Kıbrıs'ta iki devletli çözümü kabullenmesini istedi

Net mesaj
banner598

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Avrupa Birliği'nden (AB) Kıbrıs'ta iki devletli çözümü kabullenmesini istedi.
Akar, önceki akşam AB Dönem Başkanlığını yürüten Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Ortak Dış ve Güvenlik Politikası (ODGP) ve Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası (OGSP) Parlamentolararası Konferansı’na katıldı.
Burada yaptığı konuşmada, halihazırda pek çok zorluğa, çatışmaya ve savaşa tanık olunduğunu belirten Akar, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaş ve İsrail'in Filistin halkına karşı sürdürdüğü katliamın bu gelişmelerin en önemlileri arasında yer aldığını ifade etti.
Akar, "AB, savunma harcamalarını arttırmaya ve Türkiye de dahil olmak üzere mevcut potansiyelleri kullanarak tüm müttefikleriyle işbirliği yapmaya hazırlıklı olmalıdır. Kıbrıs meselesi ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar üzerinden Türkiye'ye yöneltilen iddialar, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde tamamen temelsizdir." şeklinde konuştu.

"Bu adada iki devlet bulunmalı"
Kıbrıs Rum tarafının 2004 yılında Ada'da çözümü sürekli olarak engellediğini hatırlatan Akar, "2017 yılında Crans-Montana'da masadan kalkarak aynı şeyi bir kez daha yaptığını sizlere hatırlatmak isterim. Ada'da iki halk olduğu gerçeğini kabul etmeliyiz. Bu adada iki devlet bulunmalı ve ilgili çözüm ancak egemenlik, eşitlik ve eşit uluslararası statü ilkelerine dayanmalıdır." dedi.
Akar, Türkiye'nin prensip olarak sadece Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarını uyguladığını, tek taraflı yaptırımlara katılmadığını kaydederek, bununla birlikte Türkiye'nin, Rusya'ya yönelik yaptırımların ihlal edilmemesi için de gerekli tüm tedbirleri aldığını dile getirdi.
Akar, konuşmasında son olarak Yunan parlamenterlerin açıklamalarına tepki göstererek, "Yunanlı meslektaşlarımızın asılsız iddialarına cevaben, Kıbrıs Barış Harekatı 1974 yılında Yunan cuntasının etnik temizlik ve katliamını durdurmak için gerçekleştirilmiştir. Bugün Ada'daki Türk kuvvetleri 1974'ten bu yana barış ve istikrarın tek unsurudur." dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 1 hafta Önce

"Peki paşam! Madem ki sen istedin, boynumuz kıldan ince" diyeceklerini mi sandın? Denin RTE ye dediğin gibi.
FETÖ sensiz mi senin ordunu işgal etti ? Sen o kadar mı boşsun? FETÖ kurgu değilse sen ve Fidan nasıl terfi alırsınuz! Allah inananı da inanir gibi yapan dilsiz şeytanları da bildiği gibi yapsın. Amin

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 hafta Önce

Sayın Akar’ın Egemen Ayrı bir KKTC için çağrıları AB’ye değil de KKTC’nin tanınmasını yasaklayan BMGK’yine yapılması gerekmiyor mu yani ??

Ertan
Ertan - 1 hafta Önce

En başta kulları ve köleleri biatcı Tatar'ı daha sonra da şu kukla JuJu Ünalcığı kullanarak işgali resmileştirmek istiyorlar..Dünya da size "hay hay efendim,nasıl istersniz" diyor..İşte bunların akılları bu kadar çalışır çünkü..
Aç tavuk rüyasında kendini buğday ambarında görür.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473