banner564

Nedenini merak eden var mıdır?

Güneye geçen vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor

Nedenini merak eden var mıdır?
banner598

Hamit ER

Güney Kıbrıs’a geçen KKTC vatandaşlarının sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle araçlı geçişlerin yapıldığı Lefkoşa’daki Metehan Sınır Kapısı’nda uzun araç kuyrukları oluşuyor, izdiham yaşanıyor.

Güneye geçişlerdeki artışın daha çok alış-veriş amaçlı olduğunu belirten vatandaşlar, Euro’nun değer kazanmasına karşın birçok ürünün kuzeyden daha ucuza geldiğini söylüyor.

Diyalog muhabirine konuşan vatandaşlar, dün sabahın erken saatlerinden itibaren akşama kadar Metehan’da benzeri görülmemiş bir yoğunluk yaşandığını belirterek, sınırdan geçiş süresinin bir saati aştığını söyledi. Yetkililerin bu sorunu çözmesini isteyen vatandaşlar, yeni sınır kapılarının açılması gerektiğine dikkat çekti.

Liderlerin 4 yeni sınır kapısı açılması konusunda anlaşmaya vardığını, fakat Cenevre görüşmesi sonrasında bu konuda herhangi bir ilerlemenin olmadığını belirten vatandaşlar; akaryakıt için kuzeye geçmek isteyen çok sayıda Rum plakalı aracın, izdiham nedeniyle geri döndüğünü söyledi.

Metehan’dan geçiş yapan vatandaşların bir kısmı Trodos’a gideceğini, bir kısmı ise değişik bölgeleri ziyaret edeceğini söyledi.

KKTC yetkililerine seslenen vatandaşlar “son zamanlarda yaratılan türban tartışmalarını bırakıp, ülke sorunlarıyla ilgilensinler ve çarşıyı ucuzlatsınlar” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 1 gün Önce

Güneyde insanlar daha rahat daha özgür hissediyor. Stressiz. Normal olarak.

Doğru Söz
Doğru Söz @Doğru Söz - 2 saat Önce

Kuzeye gelen rumlar benzine kumarhanelere geliyor. Bir zamanlar daha ucuz olan şeyler için da geliyordu. Ucuzluk gitti. Kumarhane o tarafta da açıldı. Gelenler azalmaya devam ediyor. Sen daha anlayamadın aaaa Ali.

Ali
Ali @Doğru Söz - 16 saat Önce

Kuzeye gelen güneyliler ne hisseder acaba

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 gün Önce

Tertemiz Avrupa Ülkesine Kim Gitmek İstemesin Ki ? Kötü Kokulu ve zehirli Dumanlı Ka Ka TCde kalmak daha mı iyidir yani ?

Ali
Ali @Hasan Nuri - 16 saat Önce

Belediyen tembel ise yapacak bişey yok

Magusalı
Magusalı - 1 gün Önce

O kadar çok önemli mi güneye gitmek. Gerekmiyorsa gitmesinler.

maradona
maradona @Magusalı - 19 saat Önce

kıbrıs kıbrıslılarındır istedikleri yere giderler.üstelik kıbrıs küçük 1 yer.can sıkıntısından patlaylımmı

Muslihiddin
Muslihiddin - 1 gün Önce

Parası çok olan Kibrislilar harcamaya gidiyor. Dönüşte sormak lazım ne kadar harcadılar diye..

Tamer Karadeniz
Tamer Karadeniz - 23 saat Önce

TL ye çevrildiğinde bile daha ucuz olan:
A. Jumbodan alış veriş,
B. Kasap alışverişi,
C. Hamburgercik yemek,
D. Trodos'a gidip kar görmek,
E. Baftan giysi alışverişi yapmak..
F. Ev yapımı Zivania almak,
G. Kuzeyde ucuz olan malları satmak.
Başlıca nedenler olabilir..

Ali
Ali - 16 saat Önce

Halbuki kuzeyde yaşayanlar korkusuzca güneyden ev alabilmeli ve bu çile bitmeli. Ama hepsi de korkar yerleşsin. Güvenmezler.

Bir okur.
Bir okur. - 20 saat Önce

Sen istedin diye gitmesinler.

Turkish Power
Turkish Power - 8 saat Önce

Suç korkak ecevitte 2.harekatı bile erbakanın zorlamasıyla yapan adam ineceksin limasola larnakaya

NİYAZİ TİLKİ
NİYAZİ TİLKİ @Turkish Power - 1 saniye Önce

ortalığı fica dolduracan


SIRADAKİ HABER

banner608

banner474