banner564

Müjdeyi verdi

Ticaret Odasını ziyaret eden Başbakan Üstel, bugünden itibaren akaryakıta bir TL indirim yapılacağını açıkladı

Müjdeyi verdi
banner598

Başbakan Ünal Üstel, bugünden itibaren akaryakıta bir TL indirim yapılacağını açıkladı. Üstel,  sivil toplum kuruluşlarına başlattığı ziyaretler kapsamında Kıbrıs Türk Ticaret Odası’na (KTTO) ziyarette bulundu. Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın da hazır bulunduğu ziyarette Üstel, KTTO Başkanı Turgay Deniz ve Yönetim Kurulu’nun katılımı ile kapsamlı bir ekonomik istişare toplantısı gerçekleştirdi. Üstel, “ Ziyaret ettiğimiz tüm ekonomik örgütlerin ve tüm sektörlerin ortak beklentisi siyasi istikrardır, ekonomik istikrardır. Çünkü her yıl değişen başbakanlarla, her 6 ayda değişen bakanlarla, uzun vadeli çalışma yürütmenin, büyük projelere imza atmanın mümkün olmayacağını herkes görmüştür” dedi.
Refah düzeyinin artmasının kalkınma ve ekonomik gelişimden geçtiğine dikkat çeken Üstel, “Bunun için de hem siyasi hem de ekonomik istikrara ihtiyaç vardır. Bu noktada, ticaret ve ekonominin nabzı olan, Ticaret Odası ile yakın işbirliğimiz devam edecek. Ortaya irade koyarak, cesaretle, reformlar yapmaya ve ekonomimizin önünü açmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çalışma yaşamıyla ilgili düzenleme yapılıyor
Üstel, üçüncü ülkelerden gelen çalışanlara yönelik yasal düzenleme hazırlığında olduklarını açıkladı. Üstel, “Üçüncü ülkelerden gelen çalışanlarının konaklama ve yemek masraflarını karşılayan işverenler çalışanlarına yüzde 30’a kadar daha düşük asgari ücret uygulayabilecekler. Çalışanın haklarına halel gelmeksizin, sadece konaklama ve yemek desteği veren şirketler bu haktan yararlanabilecekler” dedi.
Üstel, “ Ada üzerinde ekonomiyi kuzeyde tutmak adına, akaryakıta bir TL indirim yapacağız” açıklamasında da bulundu.

Deniz: Hepimizin gailesi aynı
KTTO Başkanı Turgay Deniz, Başbakan Ünal Üstel’e ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, “Hepimizin gailesi aynı. Hepimizin gailesi, halkımızın refah düzeyinin artırılması ve ekonomimizin çarklarının düzenli olarak dönmesidir. Tabi ki bunları başarmak için istikrar çok önemlidir. Ben Başbakanımız Ünal Üstel’i son zamanlarda sağladığı istikrardan dolayı kutlarım” dedi.

Türkiye ve İsrail dışındaki ülkelerden de akaryakıt tedariki yapılabilecek
Karar Resmi Gazetede
Bakanlar Kurulu, Türkiye ve İsrail dışındaki ülkelerden de akaryakıt tedariki yapılması yönünde bir karar aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, “Bakanlar Kurulu, ülkemizde bulunan izinli akaryakıt ithalatçı şirketlerin, arz güvenliğini sağlamak adına Türkiye ve İsrail dışındaki ülkelerden de ve farklı menşelerden akaryakıt ürünleri tedarik edilebilmesi, yürürlükteki mevzuat ve standartlara uygun kalitede akaryakıt ürünlerinin tedarik edilebilmesine karar verdi.” denildi. labilirler.” ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 1 ay Önce

Eğitim bakanı gibi türkçeyi doğru düzgün konuşamayan Mandirgalı Jet Ünal da artık Ankaradaki ustasından öğrendi müjde veriyor...Ama tek yapamadığı bişey var camiye gidip namaz kılmıyor..Ama yakında onu da yapar bu DALKAVUK...Biraz daha boklarını da yiyecekler lanet olsun yüzlerine gözlerine...

Doğru Söz
Doğru Söz @Vatandaş - 1 ay Önce

Vatandaş güzel bir noktaya değindi. RTE nin adamı, RTE gibi konuşmaya başladı. RTE da cibiliyetsizliklerini ve kotüye gidişi unutturmak için hele seçim önceleri müjde üstüne müjde verir cehalete. Altin, petrol, dogalgaz ne varsa bulur. Halâ gören YOK.

Kıbrıslı
Kıbrıslı - 1 ay Önce

UBP tarihinin en bulunmaz göt yalayıcısı ...Bundan daha iyisini bulamazlardı zaten...Kıbrıs türk halkının menfaatlerine rağmen; Otur oturur,kalk kalkar..KKTC için iyi bir odacı Allah belasını versin...Yemin etti bu adada kıbrıslı türk diye bişey bırakmıyacak...Ama en sonunda ne olacak Allah bilir....

Doğru Söz
Doğru Söz - 1 ay Önce

Yarrak. Hepinizin gayilesi cebi doldurnaktır. Dürüst olun. Ya da susun. Yoksa cinnet geciren birileri sikecek sizi.

Cok komik
Cok komik - 1 ay Önce

Mujdeyi verdiler daha cok karanlik daha çok pahalilok yurt disina gezmeye devam

Ck
Ck - 1 ay Önce

Müjdelere bakın hele.... benzinde 1 kuruş indirim yapıldı bu mu yani ???? Elektrik sorunu ? Okullar ? Yollar ? Uyuşturucu ? Çevre kirliliği ? Nüfus ? Pahalılik ? Hormonlu gıdalar ?

Magusalı
Magusalı - 1 ay Önce

Okullara öğrenci gelmemiş. Böyle bir ülkeye niçin çocuğunu göndersin. Kumarhane, kerhane, uyuşturucu, cinsel saldırı, Hırsızlık, adam öldürme ne ararsan var. Ülke berbat.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473