banner564

Müge Denktaş: ‘Mücadele edilmeli’

Müge Denktaş’a göre ülkenin bir numaralı sorunu gençlerin uyuşturucu kullanımı

Müge Denktaş: ‘Mücadele edilmeli’
banner598

 Siyasilerin eşleri konuşuyor - Çiğdem AYDIN 

  Siyasete girdiği ilk günden itibaren eşi Serdar denktaş’ın yanında olan ve o’nun çalışmalarına büyük destek veren Müge Denktaş, KKTC’de bir numaralı sorunun gençler arasında uyuşturucu kullanımı olduğunu belirtiyor.
   Diyalog’a konuk olan Müge Denktaş, bu konuda düşüncelerini şöyle açıklıyor:   “Bana göre KKTC’nin en büyük sorunu gençler arasında gittikçe yaygınlaşan sentetik uyuşturucu kullanımıdır.çözüm geleneksel aile yapımızı koruyup güçlendirmek, gençlerimize sevgi ile yaklaşmak kullanıcılardan ziyade satıcılarla mücadele etmek.”
   Soru: Trafik konusunda ne düşünüyorsunuz?
   Yanıt: Artan nüfusa göre yetersiz kalan yollar Türkiye standart ve koşullarına göre yapılan yol ve çemberler. Yurtdışından gelip burada trafiğe çıkan sürücülerin soldan olan trafiğimizde bocalamaları.Denetim eksikliği trafikteki başlıca sorunlarımız.
   Soru: Adli suçlardaki artışı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce ne yapılmalı?
   Yanıt:Artan nüfusumuza eşit oranda suçlarda artış ve çeşitlilik göstermektedir. 
Suç ve suçluları önlemek için denetim, tedbir ve otorite şarttır.

Güvenilir gıda dünyanın sorunu

   Soru:Yediğiniz Sebzelerden aldığınız etlerden, tavuklardan ne kadar eminsiniz? Yediklerinizin ve içtiklerinizin sağlıklı olduğuna inanır mısınız?
   Yanıt: Yediklerimizin güvenliği konusu tüm dünyada endişe verici boyutlardadır. Artan dünya nüfusunu doyurabilmek için başvurulan doğal olmayan yöntemler, genetiği ile oynanmış tohumlarla üretilen gıdalar, raf ömürlerini uzatmak için kullanılan kimyasallar boyalar sebze meyvelerdeki kimyasal ilaçlar ciddi tehdittir.Bir papazın söylediği gibi bir yerde “Mezarımızı dişlerimizle kazıyoruz.

   Soru: Çocukların eğlenebileceği,  aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri yeşil parklar ve luna parklar ne yazık ki KKTC’de yok. Bu durumdan rahatsız oluyor musunuz? Bu kapsamda sizce neler yapılabilir?
   Yanıt: Luna Park veya benzeri tesisler gençlerin ve çocukların ilgisini çekebilir ama bu gibi yatırımlar özel girişimcilerin  ticari değerlendirmeyle karar verecekleri yatırımlardır. Parkların oyun,  dinlenme alanları ve spor faaliyetleriyle geliştirilmesi yaygınlaştırılması ise  yerel yönetimler aracılığıyla her çağdaş devletin teşvik etmesi özendirmesi gereken yatırımlardır. Bu gibi alanlar günün stresinden kurtulmak için gerek yetişkinler gerekse kollektif olarak sosyalleşmelerini sağlamak için çocuklar ve gençler için önemli yatırımlardır ve maalesef ülkemizde ciddi anlamda eksikliği vardır.Özellikle kendi çocukluğumuzu düşündüğüm zaman, bu imkanların olmamasına rağmen yaşıtlarımızla birlikte sosyalleştiğimizi hatırlamamak mümkün değil. Evet çocuklarımızın bu gibi imkanlara sahip olmamalarından ciddi rahatsızlık duyuyorum.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2017, 06:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473