banner564

Meclis’te başladı Saraya uzandı

CTP, New York'ta yapılacak üçlü yemek öncesi Tatar’ın tavrını eleştirdi; Cumhurbaşkanlığı ve UBP’den yanıt gecikmedi

Meclis’te başladı Saraya uzandı
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar New York'ta yapılacak üçlü yemek öncesi istişarelerini sürdürürken, CTP’den sert eleştiri geldi. 
CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, Tatar’ı tüm konsantrasyonunu New York’taki buluşmaya vermesi gerekirken, Meclis’teki krizle uğraşmakla suçladı.
Akansoy’un bu açıklamasına hem Cumhurbaşkanlığından hem de Ulusal Birlik Partimsiden yanıt geldi.
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada CTP yönetimini kınanırken, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, “Akansoy’un açıklamalarını esefle karşıladık” dedi.

Üçlü yemek öncesi istişareler sürüyor
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York'ta yapılacak üçlü yemek öncesi istişarelerde bulunmak üzere eski Özel Temsilci Ergün Olgun, Osman Ertuğ ve UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ile bir araya geldi.
New York temasları ile ilgili katılımcılara bilgi veren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yürütülen proaktif siyasetle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Akansoy:  Anlamsız krizi çözmekle uğraştı
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Birleşmiş Milletler nezdinde New York’ta yapılacak gayriresmi liderler yemeği öncesinde açıklamada bulunarak, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yönelik birtakım eleştirilerde bulundu.
“İçte yaşanan skandallar, Kıbrıs Türk halkının zaman kaybetmesine neden olmaktadır” diyen Akansoy, “BM nezdinde gerçekleştirilecek gayriresmi toplantı öncesinde tüm konsantrasyonunu New York’taki buluşmaya vermesi gereken Tatar, Meclis’te UBP’nin iç çatışmaları nedeniyle yaşanan anlamsız krizi çözmekle uğraşmıştır” ifadelerini kullandı. 

CTP yönetimini kınıyoruz
Cumhurbaşkanlığı, “Kıbrıs Türk Halkı’nın özden gelen haklarının teyit edilmesi için Anavatan Türkiye’nin tam desteğiyle devam eden Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ı hedef almaya çalışan CTP yönetimini kınıyoruz” açıklamasında bulundu.
“Her fırsatta Rum pozisyonunu destekler şekilde Halkımızı statükoya mahkum eden siyaseti savunan CTP yönetimi, milli politikaya zarar vermek için de elinden geleni yapmaktadır” denilen açılamada, Cumhurbaşkanı Tatar’ın seçilir seçilmez yeni ve resmi bir müzakere sürecinin başlaması için egemen eşitlik ve eşit uluslararası statünün teyit edilmesi gerektiğine yönelik yeni milli politikayı ortaya koyduğu vurgulandı.

Hasipoğlu: İtibar kastı
UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy’un açıklamalarına yanıt vererek, “Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’a yönelik açıklamasını esefle karşıladık” dedi.
Hasipoğlu konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “Kıbrıs Türk halkının takdiri ile iki devletli çözümü savunarak seçilmiş ve doğal olarak da Kıbrıs Türk halkının görüşmeci misyonunu üstlenmiş Cumhurbaşkanı Tatar’la ilgili açıklama, ne yazık ki 15 Ekim Salı günü yapılacak gayrıresmi görüşme öncesi, itibar kastından başka bir amaç taşımamaktadır.” ifadelerini kullandı.


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 5 gün Önce

Sn Akansoy haklı. Bu ülkede Cumhurbaşkanlığı makamının asli görevi toplumlararası görüşmeleri sürdürmektir. UBP iktidarını sürdürmek değil. Yemininde da tarafsızlık vurgulanıyor. Taraflılık değil.

Doğru Söz
Doğru Söz - 5 gün Önce

Bu Tatar var ya! Tarafsızlık yemini etti. Meclis toplanamayıp seçim yapamadığında da anında Sn. Hanefe Özdenefe'yi suçladı. Ama Ünal'a söz verip parmaklayan UBP vekillerine tek lâf etmedi. Sizce bu adam tarafsız mı? Tarafsız deyen orospudur. Bunun yenini da yalan ve sahte.
Yemini yalan , Töre ve UBP vekillerini bile ikna edemeyen bu adam Kıbrıs davasında bizi başari ile temsil edebilir mi ?

Cypriot Uk
Cypriot Uk - 5 gün Önce

Hangi milli politikaya ulan...Demagoji üstüne demagoji,yalan üstüne yalan..Salla gitsin...Benim bir Kıbrıslı Türk olarak ortak olduğum Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki haklarım ne olacak a be yalakalar,yağcılar...Neden bunlardan da bahsetmiyorsunuz..Maaş işlesin kesilmesin da tutturmuşsunuz bir milli politika,bir beka sorunu da gider..Habire bunları söylüyorsunuz ama rum da diğer taraftan üzerine çöktüğünüz rum malları için tutuklamalar yapıyor mahkemeler açıyor...

Kashif / Stuttgart
Kashif / Stuttgart - 5 gün Önce

Hamastle olmaz bu işler,etkili diplomasi ister.Bak neler oluyor dünyada;
"Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu, Çin Ulusal Halk Kongresi Başkanı Zaho Leji’nin davetlisi olarak, AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos ve DİSİ Meclis Grup Sözcüsü Nikos Tornaridis’ten oluşan “üst düzey meclis heyeti” eşliğinde gerçekleştirdiği Pekin ziyaretinde, Kıbrıs sorununda destek sözü aldı."

Hade bakalım a Tatar sen BM Genel Sekreterinden ne alabileceksin..Zorlu Töre'yi de al git yanında,gürlesin essin..

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 5 gün Önce

Haşaaa ! Niye bu kargaşa Yahu ‘ Kıbrıs’ın En Büyük ve Muhteşem KKTC KÜLLİYESİ bir Açılsın Sayın Hasipoğlu DÜNYA KİDERLERİNİ kırmızı Halı Üzerinde KULLİYAMİZDE karşılamayacak mı yani!
Yemekler Kokteyler Altın Kaplamalı Avizeler eşliğinde Hangi Dünya Lideri Muhteşem KÜLLİYEMİZE gelmek istemesin ki ? CTP Cumhurbaşkanımızı boşuna eleştirmiyor mu yani
175 odalı KÜLLİYEMİZDE’ki Diploması Yoğunluğu ile Gelenler ve Gidenlerle Uğraşmak varken bugünkü Siyasilerimize yapılan Eleştiriler Kulağa mı geliyor yani !
FOR ever KKTC’nin KÜLLİYESİ

Turkish Power
Turkish Power - 4 gün Önce

Kim sikler çini ota boka sıvanacağına Tayvan’da götü yiyorsa adım atsın 5 li çetenin ne bok olduğunu tüm dünya biliyor önce Uygur Türklerini Tibet’i düşünün

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474