banner564

Masa için destek istedi

Eroğlu, “Ulusal davalarda lider pozisyonunda olan kişinin etrafındaki destek ne kadar fazla olursa, eli o kadar güçlü olur” dedi

Masa için destek istedi
banner598

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ulusal davalarda lider pozisyonundaki kişinin etrafındaki destek ne kadar fazla olursa, müzakere masasındaki elinin o kadar güçlü olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu dün, Turan Büyükyılmaz başkanlığındaki Karadeniz Kültür Derneği Yönetim Kurulu ve Halkın Adalet Konseyi (HAK) yöneticilerinden oluşan heyeti ayrı ayrı kabul etti.

Büyükyılmaz, kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs konusuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Kıbrıs sorunuyla ilgili duruşunu ve vatandaşlık konusundaki “kırmızı çizgilerini” takdir ettiklerini ifade eden Büyükyılmaz, Eroğlu’na destek belirtti.

Büyükyılmaz, “El ele verebilirsek, çok daha fazla yol alırız” diye konuştu.

 

Eroğlu: Ne istediğini bilmek önemli

“Ulusal davanın müzakere masasındaki savunucusu olarak” her zaman Karadeniz Kültür Derneği’nin desteğini hissettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Ulusal davalarda lider pozisyonunda olan kişinin etrafındaki destek ne kadar fazla olursa müzakere masasındaki eli o kadar güçlü olur” diye konuştu.

Eroğlu Karadeniz Kültür Derneği’nin, kültürleri harmanlamak açısından iyi bir iş çıkardığını ifade etti.

Değişik siyasi görüşlere sahip hükümetler iktidar olsa da önemli olanın, ulusal davada ne istediğini bilip, birlik beraberlik içinde hareket etmek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, kendisinin ulusal davaya bağlı şekilde hem KKTC’nin, hem de Türkiye’nin menfaatlerini gözeterek, sürdürülebilir ve kalıcı bir anlaşmaya varmak için çalıştığını anlattı.

 

Ulaş görüşlerini aktardı

HAK Başkanı Mustafa Ulaş, Cumhurbaşkanı’nın kendilerine zaman ayırmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sigorta yatırımlarını KKTC’de yapan ve sonrasında herhangi bir nedenle Türkiye’ye giden kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanamamasından dolayı mağduriyetler yaşandığını anlattı.

Geçmişte yapılan antlaşma kapsamında, bu durumdaki kişilerin Türkiye’ye giderek orada 3 ay kaldıktan sonra Sosyal Sigorta haklarından yararlanabildiğini anımsatan Ulaş, “Ancak takdir edersiniz ki kimseye de ‘3 ay bekle sonra hasta ol’ diyemiyoruz” dedi.

Ulaş, bu konuyla ilgili uzun zamandır yetkililerden randevu talep ettiklerini ancak cevap alamadıklarını belirten Ulaş, Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan bu konuda kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Yeniden başlayan müzakerelerle ilgili Eroğlu’na destek belirten Ulaş, tek egemenlik konusundaki görüşlerini aktardı.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2014, 01:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474