banner564

Kültür köprüsü kuruldu

Sibel Siber’i ziyaret eden Hayri Orçan ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş’ta, KKTC’nin tanıtımı ve ülkeye öğrenci kazandırma noktasında yapılan çalışmaları aktardı

Kültür  köprüsü  kuruldu
banner598

Meclis Başkanı Sibel Siber, Kahramanmaraşlılar Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayri Orçan ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Dernek Başkanı Hayri Orçan, derneğin temel amacının Kahramanmaraş’ın kültürünü yaşatmak, KKTC’de yaşayan vatandaşları bir çatı altında toplamak olduğunu belirtti. Orçan, Kahramanmaraş’ta ülkenin tanıtımını yaparak, eğitim adası KKTC’ye öğrenci kazandırmanın da hedefleri arasında bulunduğunu söyledi. Orçan, fakir öğrencilere burs ve eğitim imkanı sağlamak için çalışmaları olduğunu anlattı.

Kahramanmaraş’ın kurtuluş yıldönümünün bugün olduğunu anımsatan Orçan, cumartesi günü bu amaçla düzenleyecekleri kurtuluş yıldönümü yemeği ve etkinliğine Siber’i de davet etti.

Meclis Başkanı Sibel Siber de, Kahramanmaraş kültürünü yaşatmanın derneğin görevi olduğunu söyleyerek, ülkede farklı kültürlerin bir araya gelmesinin önemine işaret etti.

Kültürlerin birbirine tanıtılmasının çok güzel olduğunu ifade eden Siber, derneğin çabalarını takdir ettiğini söyledi.

 

Lionslarda Siber’i ziyaret etti

Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, dün Lefkoşa Başkent Lions Kulübü yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Meclis’yen yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Başkent Lions Kulübü 1. Başkan Yardımcısı Sultan Ünsal kabulde, kulüp çalışmaları hakkında bilgi vererek, amaçlarının çevreye ve topluma hizmet etmek olduğunu söyledi.Meclis Başkanı Sibel Siber de, çevrenin çok önemli olduğunu ve iyi korunması gerektiğini belirterek, çevrenin bir dünya mirası olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 07:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473