banner564

‘KKTC kalkınacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türk halkına büyük fayda sağlayacak yeni projeleri hayata geçireceklerini belirtti

‘KKTC kalkınacak’
banner598

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması ile Kıbrıs Türk halkına büyük fayda sağlayacak yeni projeleri hayata geçireceklerini belirtti. Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı kutlama programına katılmak üzere geldiği KKTC’den dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Bu tarihi günde Türkiye ile KKTC arasındaki sarsılmaz bağların bir kez daha vurgulandığını dile getiren Erdoğan, bundan 50 sene önce olduğu gibi bugün de ana vatan ve garantör devlet olarak Kıbrıs Türkü'nün yanında olduklarını ifade etti. İki devletli modelin, Kıbrıs meselesinin yegane çözüm yolu olduğunun gün geçtikçe daha net ortaya çıktığını belirten Erdoğan, Türkiye ve Kıbrıs Türk halkının çözüm yolunda bugüne kadar her türlü fedakarlığı gösterdiğini vurguladı. Ambargolara rağmen Kıbrıs Türkleriyle devlet hizmetlerinin layıkıyla sürdürülebilmesi için birlikte çalıştıklarını hatırlatan Erdoğan, belediyelerin, devlet kurumlarının ve şirketlerin tüm imkanlarıyla Kıbrıs Türk halkına destek olduğunu söyledi.
Tüm alanlarda katkı sürecek
Geçen yıl Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasının hizmete alındığını anımsatan Erdoğan, konut projelerinden, ulaştırma yatırımlarına, elektronik devlet hizmetlerinden sağlığa, savunmadan eğitime kadar her alanda KKTC'nin kalkınmasına katkı sağladıklarını aktardı. Erdoğan, 2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması ile Kıbrıs Türk halkına büyük fayda sağlayacak yeni projeleri hayata geçireceklerini belirtti. Kuzey Kıbrıs'ın uluslararası alanda maruz kaldığı haksız izolasyonun kaldırılması için de gayretlerinin sürdüğünü anlatan Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında Kuzey Kıbrıs'ın hak ettiği yeri alması için gerekeni yaptıklarını ifade etti. Erdoğan, Tatar'ın, Şuşa'da düzenlenen Türk Devletleri Zirvesi'ne katılmasının bu bakımdan son derece anlamlı olduğunu, gelecek süreçte bunu yeni adımların takip edeceğini dile getirdi.

İsrail’in katliamları kimseye fayda sağlamaz
Erdoğan, İsrail'in yaptığı katliama ortak olmanın ne Rumlara ne Yunanistan’a fayda sağlayacağını belirtti. Erdoğan, Güney Kıbrıs'ın İsrail ile yaptığı doğal gaz çalışmalarına Türkiye'nin katılmadığı süreçlerin barış getirmeyeceğinin altını çizdi.
Türkiye'nin şu anda dört tane sondaj gemisi olduğunu hatırlatan Türkiye Cumhurbaşkanı, "Şimdi de beşinciyi alıyoruz. Güney Kıbrıs’ın başkalarının kuyruğuna takılmadan kendi gücüne inanarak çalışması lazım." dedi.

Onlar askeri üs yapıyor, biz siyasi üs yapıyoruz
Erdoğan,  Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı binasıyla, Kuzey Kıbrıs Parlamento binası inşaatı yaptıklarını belirterek, "Onları bir göreyim, durum nedir dedim. Her ikisi de muhteşem birer bina oluyor. Allah nasip ederse en geç Kasım ayı ortalarında bitecek. Bu iki bina, başkanlık binasıyla parlamento binası bittiği zaman, yanında da oraya hizmet verecek gayet güzel bir mescit yapılıyor. Herhalde bu üslerden daha önemli bir şey yok. Onlar askeri üs yapıyor, biz siyasi üs yapıyoruz. Çalışmayı en güzel şekilde devam ettireceğiz." dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

KaKaTC kalkınacakmııııış. Hele Recep bir iktidar olsunu da görürsünüz. Nüfusu artırıp 3250 km2 ye milyonlarca insan dıkama be zamandan beri kalkınma oldu? Demek ki Gazze da kalkınmıştı. Hindistan da. Sonuç ortada.

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Hastasın sen. Ercan Ankara arası 50 dakika. 15 er dakika iniş ve kalkış. Geri kaldı 20 dakika. Sen de milleti zefliyorsun, güya ucakta yandaş uşacıklarla soruları cevaplamış. İnananı...

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Bu gazeteci müsvetteleri hür iradeleri ile sana soru soramaz. Soru cevaplayabilen tarafsız medyaya çıkabilendir. Muhalefet liderleri ile tartışanayan serbest soru alamaz. Bu soylediklerin soru cevaptan çıkmadı. Papagan tekrarları bunlar. Milleti eşek yerine koyma.

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Palikarya saksafoncusu ab 69 cusu ingiliz ladyboyu hasta olan sensin hiv hcv sifilis gonore hepsi mevcuttur anana sordun mu baban kimmis bre corbaci bre durzu sen kim reise tatara ona buna lqf etmek kim sen yurru taylanda sohoya ne oldu reisin malafat sana agir gelmis acitti mi

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474