banner564

Kıb-Tek’te sorunlar bitmez

Birçok bölgede elektrik kesintisi yaşanırken, eylem nedeniyle dün vezneler de çalışmadı

Kıb-Tek’te sorunlar bitmez
banner598

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları, bir personelin 7 kez görev yerinin değiştirilmesi nedeniyle dün Lefkoşa veznesinde greve gitti. Grev nedeniyle vezneler çalışmadı, vatandaşlar ödeme yapamadı.
Sendikanın grevi nedeniyle harekete geçen Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) alternatif ödeme yollarını duyurdu.
Kurum, vatandaşların ödemelerini tüm bankalardan, online ödeme portalından (https://online.kibtek.com) ve Paypoint ödeme makinelerinden gerçekleştirebileceğini bildirdi.
Kıb-Tek’ten yapılan açıklamada El-Sen’in haksız yere eylem başlattığı belirtilirken, sendika başkanı Ahmet Tuğcu, grev gerekçelerini açıkladı.
El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu, siyasi nedenlerden dolayı bir kadın personelin 7 ayda 7 kez başka birimlere sürgün edildiğini savundu.
Tuğcu, “Bu ayıp sonlanmadığı sürece biz grevlerimizi büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.
Tuğcu   “Kıb-Tek Genel Müdürü tarafından eğer geri adım atılmaz ise Perşembe günü de tesislerimizdeki tüm arıza bölümlerini çalıştırmayacağız” dedi.
El-Sen Başkanı Tuğcu,  amaçlarının halkı mağdur etmek olmadığını ancak kadın emekçilerinin de hakkını da bu şekilde korumaya devam edeceklerini kaydetti. 

Ercan’ın borcu 92 milyon TL
Tuğcu, Ercan Havalimanında meydana gelen elektrik kesintisinin sendikayla ilgisi olmadığını söyledi. Tuğcu, “Ercan Havalimanının 92 milyon TL borcu var. Bu nedenle elektrikleri Kıb-Tek tarafından kesildi. Siyasi baskı üzerine ise elektrik akımı yeniden sağlandı”  ifadelerini kullandı. 

Kıb-Tek’in duyurusu
Kıb-Tek’ten yapılan açıklamada, sendikanın eylemi nedeniyle Lefkoşa veznesinde işlem yapılamadığı belirtildi. Açıklama şöyle:
“Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (El-Sen) Lefkoşa veznesinde başlattığı haksız eylem nedeniyle vezneden işlem yapılamamaktadır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına, ödemelerini tüm bankalardan, online ödeme portalından  (https://online.kibtek.com) ve Paypoint ödeme makinelerinden gerçekleştirebilir.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 3 ay Önce

Partizanlık Anayasaya aykırıdır. Partizanlik yapan orospu çocuğudur (Karakyer olarak). Partizanlık yapanı sokak köpekleri siksin. Amin

Doğru Söz
Doğru Söz - 3 ay Önce

it Turkush Power. partizanlığı savunman normal. Trollükten geçinen partizanlığı savunan bir hiçsin sen. Ülke senin gibi gakkariyalar yüzunden battı. Zehir zıkkımınız olsun. Amin

Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Yalan soz aynaya bak hangi cinsi goreceksin fino kanis zagar ??????

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 3 ay Önce

AK troll. Boş trolsun. Beynin bomboş. Garam olsun troll parana. Zehir zıkkımın olsun.

Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Pal8karyaya ab ye ayip olmasin ya kizarlarsa diye turkiyeye enterkonnekte baglanma ruzgar gunes enerjisine gi4me rezil teknecige sahip cik grev boykot ne olacakti cakma ingiliz kardeslerim yalan soz agzina ishot surecez artik

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474