banner564

Kesenin ağzı açıldı

Hükümet, Futbol Federasyonu’na 2.5 milyon, diğer federasyonlara 360 bin TL verecek

Kesenin ağzı açıldı
banner598
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nun dün yaklaşık 4 saat süren toplantısında çeşitli kararlar aldı.
Yorgancıoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, ülke sporunun gelişmesi adına spor federasyonlarına toplam 360 bin TL katkı yapmayı; Futbol Federasyonu’na ise daha önce varılan sözleşme uyarınca parça parça 2,5 milyon TL katkı yapmayı kararlaştırdıklarını açıkladı.
Bakanlar Kurulu’nun ayrıca narenciye ihracatında uygulanan teşvik primleri konusunda karar ürettiğini söyleyen Başbakan Yorgancıoğlu, ayrıca 3 tasarıyı onaylayarak Cumhuriyet Meclisi’ne gönderme kararı aldıklarını bildirdi.

Narenciye primleri açıklandı
Narenciye ihracat primleri hakkında da detaylı bilgi veren Başbakan, plastik kasalarda yapılacak ihracatta Limon ve Yafa’ya 110, Mandalina’ya 50, Valencia’ya 120 TL ödeme yapılacağını; Greyfurt’a ise herhangi bir ödemenin öngörülmediğini dile getirdi.
Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılacak ihracatta birinci sınıf ürünler için Limon, Greyfrut, Yafa ve Valenciya’ya 175 TL prim verileceğini kaydetti.
Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılacak ikinci sınıf ihracatta ise Limon, Greyfurt, Yafa ve Valenciya’ya 135 TL ödeme yapılacağını dile getirdi.

Üçüncü ülkelere ihracat...
Üçüncü ülkelere yapılacak ihracatlara birinci sınıf ürünler için Limon, Greyfurt, Yafa ve Valenciya’da 110 Dolar ihracat primi verilmesinin öngörüldüğünü dile getiren Yorgancıoğlu, ikinci sınıf ürün için limon, Greyfurt, Yafa ve Valenciya’da 90 Dolar ihracat primi vermeyi ilgili Bakan’ın önerisi üzerine kararlaştırdıklarını kaydetti.

Meclise 3 yasa
Yorgancıoğlu, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Araştırma- Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi ve Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi yasa tasarılarının da onaylanarak Meclis’e sevkedildiğini bildirdi.
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yasa Tasarısı’nın amacının, üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörleri işbirliğini sağlamak ve ülke sanayisinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, yasanın ayrıca Teknoloji Birliği üretmek hedefini gözettiğini de kaydetti.
Yorgancıoğlu yasanın, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik ve bu yenilikleri geliştirme, ürün kalitesini veya standardını yükseltme, verimliliği artırma, üretim maliyetlerini düşürme, teknolojik bilgiyi ticarileştirme, küçük orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlama, teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanaklarını yaratma ve araştırma ile vasıflı kişilere iş imkanı yaratma amacını güttüğünü söyledi.

“Ekonominin uluslararası düzeyde rekabeti…”
Yorgancıoğlu, Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi yasa tasarısının ise “araştırma, geliştirme ve yenilik yoluyla ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması için teknolojik bilgi üretilmesini, üründe ve üretim sürecinde yeniliklerin yapılmasını, ürün maliyetlerinin düşürülmesini, teknolojik bilgilerin ticarileştirilmesini, rekabet öncesi işbirliklerinin geliştirilmesini, teknoloji yoğun üretimin sağlanmasını, girişimcilik ve bu alanlarda yeni yatırımların önünün açılmasını, araştırma-geliştirme ve yeniliğe yönelik doğrudan yabancı sermaye yatırımcılarının ülkeye gelişinin hızlandırılmasını, nitelikli iş gücü istihdamının artırılmasının desteklenmesini” öngördüğünü anlattı.Yorgancıoğlu, özellikle istihdam edilen KKTC vatandaşlarının sigortalarının devlet tarafından yapılmasının öngörüldüğünü de kaydetti.

Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Yasası 
Yorgancıoğlu, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi yasa tasarısının da elektronik ticarete ve bu yasada yer alan bilgi toplumu hizmetlerine ilişkin usulleri belirlediğini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473